Zürih’te tecrit öfke direnişe destek yürüyüşü

Zürih’te yürüyen Kürdistanlılar ve dostları, Öcalan üzerindeki mutlak tecridi protesto ederken, açlık grevi direnişlerine destek verdi.

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi protesto etmek ve Leyla Güven öncülüğünde başta cezaevleri olmak üzere birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerine destek vermek amacıyla İsviçre Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu öncülüğünde Zürih’te merkezi bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Helvetiaplatz’da “Öcalan’a özgürlük”, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim”, “Leyla Güven onurumuzdur” pankartları arkasında bir araya Kürdistanlılar ve onların dostları, buradan Zürih’in en işlek caddelerinde 3 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra tekrardan yürüyüşün başladı alana döndü.

Yürüyüş boyunca Öcalan posterleri ve Leyla Güven ve açlık grevi direnişlerine dikkat çeken dövizlerin taşındığı yürüyüşte sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Yaşasın zindan direnişleri” sloganları atıldı.

Açlık grevlerinin geldiği aşamaya dikkat çekilen yürüyüşte, Türk devleti ve Erdoğan’a karşı öfke hakimdi. Sık sık “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan” sloganlarının da atıldığı yürüyüşte, Kürt halkının ve dostlarının bu süreçte direnişi daha yükseltmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

AÇLIK GREVİ EYLEMCİSİDE YÜRÜYÜŞTEYDİ

20 Şubat’tan beridir Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Kürt Yurtsever Mehmet Ali Koçak’ta yürüyüşe katılarak destek verdi.

SKİNGER: TECRİT KABUL EDİLEMEZ

Yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde ilk olarak Zürih-Amed Kardeşlik Köprüsü adına söz alan Urs Sekinger, Öcalan üzerindeki tecridin asla kabul edilmeyeceğini ifade ederek, uluslararası kurum ve kuruluşlara tecride karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Türk devletinin savaş ve insanlık suçu karşısında sessiz kalmanın doğru olmayacağına vurgu yapan Sekinger, Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

DİRENİŞİ BÜYÜTME ÇAĞRISI YAPILDI

Daha sonra İsviçre Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına bir açıklama yapan Hüseyin Mamaklı, açlık grevlerinin geldiği aşamaya dikkat çekerek, her alanda direnişin daha da büyütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Mamaklı, “Tecridin kırılması, faşizmin yıkılması şiarıyla faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek temel görevimiz olmalı” dedi.