Zürih’te tecrit protesto edildi, açlık grevleri sahiplenildi

İsviçre’nin Zürih kentinde bugün gerçekleştirilen yürüyüş ve mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit protesto edilirken, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen açlık grevlerine destek verildi.

İsviçre Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu öncülüğünde Bürkliplatz’da bir araya gelen eylemciler “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” şiarıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“Tecrite karşı şimdi başkaldırı zamanı”, “Bir parlamenter Leyla Güven, Abdullah Öcalan için açlık grevinde”, “Kürt aktivistler tecride karşı 4 parça Kürdistan’da, zindanlarda, Avrupa’da tecride karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde” “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü” pankartları, açlık grevleri direnişçilerinin fotoğrafları ile “Kahrolsun faşizm, yaşasın devrimci dayanışma”, “Leyla Güven açlık grevinin 115. gününde”, “Leyla Güven’in talepleri bizlerin talebidir” pankartlarının taşındığı yürüyüş boyunca sık sık “Öcalan'a özgürlük”, “Biji berxwedana zindana”, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Werdplatz’da bir miting gerçekleştirildi. Devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Almanca bildiri okundu. Kürt siyasetçi Demir Çelik yaptığı konuşmada tecride karşı bedenlerini açlığa yatıran direnişçilerin talepleri karşısında başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların misyonlarını yerine getirmediğini belirtti. Çelik, “Bu sessizlik karşısında halkların vereceği en büyük cevap Güven ve tüm açlık grevi direnişçileriyle dayanışmayı yükseltmek olmalıdır” dedi.

Çelik’in ardından Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına söz alan Leyla Şahin ise açlık grevinin 115’inci gününde bedenini ölüme yatıran Leyla Güven’in bu eyleminin kişisel bir eylem olmadığını belirterek “Güven’in bu eylemi tecrit karşısında ki suskunluğa cevap olmuştur. Bizlere düşen Güven ve tüm açlık grevi direnişçilerinin taleplerini sahiplenmek olmalıdır. Leyla Güven’in söylediği gibi ‘Beni öldürürse bu sessizlik öldürür’ bizlerde her gün bulunduğumuz her alanda Leyla Güven’in taleplerine ses olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.