GÖRÜNTÜLÜ

Zürih'te 4 Nisan yürüyüşü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle YJK-S (İsviçre Kürt Kadınlar Birliği) öncülüğünde bir yürüyüş düzenlendi.

4 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ

Haftaiçi İsviçre'nin onlarca merkezinde düzenledikleri etkinliklerle 4 Nisan'ı kutlayan Kurdistanlılar bugün ise kutlamalar kapsamında merkezi bir yürüyüş gerçekleştirdi.

10 Ekim 2023'te startı verilen "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında Kurdistanlılar Helvetiaplatz'ta bir araya geldi.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri şahsında 1 dakikalık saygı duruşu ardından yürüyüş öncesi YSK-S adına Özen Aytaç tarafından Almanca basın metni okundu. 

Ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği sloganlarla yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca  hamleye ilişkin hazırlanan  bildiriler aktivistler tarafından çevredekilere dağıtıldı.

Kent merkezinde süren yürüyüşün ardından kutlama alanına dönüldü.  İsviçre Kürt Kültür ve Sanat Hareketi tarafından hazırlanan skecin sahnelenmesiyle devam eden etkinlikte  "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamle komitesi adına siyasetçi Nejdet Atalay söz aldı.

Hamleye 10 Ekim 2023'te Kürt halkının dostlarının start verdiğini hatırlatan Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle Önder Apo'nun doğum gününü  kutluyorum. Önder Apo'nun doğum günü Kürt halkının doğum günüdür. Abdullah Öcalan bugün Kürt halkının mücadelesini sürdürdüğü ve dünya halklarının sahiplendiği özgürlük sosyolojisinin kurucusudur. Bu kutlama Önderliğimizin ve Kurdistan'ın özgürlüğü içindir. Kurdistan tarihinde Kürt halkı direnişler sergiledi ve her alanda başarıyı yakaladı. Dünyanın her yerinde özellikle de Kurdistan'da Kürt halkının başarısı inkar edilemez. Geçtiğimiz hafta Bakure Kurdistan'da yapılan seçimlerde ve sonrasında olduğu gibi Kürt halkı iradesine sahip çıkarak başarısını bir kez daha ortaya koydu. 

Bugün gerillalar, tutsaklar, barış anneleri, Kürt halkının dostları 4 parça Kurdistan'da ve dünyanın 4 bir yanı da topyekün bir direniş sergilemekte. Eğer elele verirsek birlikte direnirsek Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayabiliriz."

Atalay'ın ardından İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer bir konuşma yaptı. 10 Ekim hamlesinin başlangıcından bugüne kadar yapılan tüm eylem ve etkinliklerin temelinde Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlamasının hedeflendiğini hatırlatan Sürer: "Kürt halkı olarak başaracağız.  2024 yılı Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün sağlandığı yıl olacak." diye konuştu.

15-19 Nisan tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentindeki Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde 10 Ekim hamlesinin sahiplenileceği oturma eylemine katılım çağrısında bulunan Sürer'in konuşması sonrası etkinlik sonlandırıldı.