HPG Cudi şehitlerini andı

Cudi’de 31 Ekim 3 Kasım tarihleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen HPG ve YJA Star gerillalarının anan HPG BİM, “İnsanlığa beşiklik etmiş Cudi’nin savunmasını yaparken şahadete ulaşan her 9 yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 31 Ekim 3 Kasım arasında Şırnak’ın Cudi bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen gerillaların kimliğini açıkladı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “İşgalci TC ordusu tarafından 31 Ekim-3 Kasım 2018 günleri arasında Şırnak’ın Cudi alanına dönük olarak geniş kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Bu kapsamda;

1 Kasım günü saat 06.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından saat 10.00’da skorsky helikopterler ile alana indirme yapan işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Aynı gün saat 22.00 sularında savaş uçakları Deriyê Hırçê alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır.

2 Kasım günü işgalci güçler Deriyê Hırçê alanına indirmeler yapmıştır. Bu indirmeler ardından düşman birlikleri ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Aynı gün güçlerimiz tarafından biri saat 11.30, diğeri saat 15.00 olmak üzere, Deriyê Hırçê bölgesinde konumlanan operasyon koluna yönelik olarak iki ayrı eylem gerçekleştirilmiştir.

3 Kasım günü sona eren operasyon süreci boyunca sömürgeci TC sistemi, Cudi bölgesini yoğun bir şekilde bombalayarak, insanlığın bu kadim coğrafyasına büyük zarar vermiştir. 4 gün boyunca yaşanan bu çatışma ve eylemlerde düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tespit edilememiştir. Tüm operasyon süreci boyunca Roza, Mazlum, Tîrej, Şevger, Çekdar ve Kato arkadaşlar yaşanan çatışma ve bombardımanlar sonucu şahadete ulaşırken, ağır yaralanan Sorxwîn, Zana ve Karli yoldaşlarımız ise düşmanın eline esir düşmemek için kendi bombalarıyla kendilerini şehit etmişlerdir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızdan Şevger ve Karli yoldaşlarımızın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Roza Tolhıldan Serhat
Adı Soyadı: Nifsicihan Yıldız
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hazal - İhsan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Tirej Amed
Adı Soyadı: Abdurrahman Saltan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Türki - Şehmus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Sorxwin Ekin
Adı Soyadı: Cevahir Encü
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Meryem - İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Mazlum Erdal
Adı Soyadı: Hüseyin Dervişi
Doğum Yeri: Xoy
Anne - Baba Adı: Şemam - Burhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Çekdar Cilo
Adı Soyadı: Serhat Gerem
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Feyruze - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Zana Çırav
Adı Soyadı: Serdem Kaçar
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Fatma - Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Kato Segirke
Adı Soyadı: Mehmet Babat
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Behiyecan - Şexvan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2018 / Şırnak

İnsanlığa beşiklik etmiş Cudi’nin savunmasını yaparken şahadete ulaşan her 9 yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Her biri Kürdistan’ın ayrı bir bölgesinden olan, halkımızın bu yiğit oğul ve kızları, göstermiş oldukları kararlı ve cesaretli duruş ile düşmana geçit vermemiş, elindeki ileri teknolojiye dayanarak halklarımızı teslim alabileceğini zanneden işgalcilere karşı fedaice savaşarak kahramanlık destanı yazmışlardır. PKK’nin direniş kültürüyle şekillenen ve hiçbir zaman teslimiyeti ve esareti kabul etmeyen kahraman şehitlerimizin içlerinde taşıdığı ruh ve cesaret, işgalciliğe, barbarlığa ve sömürüye karşı Kürdistan halkının gelecek özgür günlerinin muştucusudur. Halkımız bu değerli-kahraman evlatlarıyla ne kadar gurur duysa azdır.

Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Botan halkına ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” şiarıyla mücadele eden, bu uğurda Botan topraklarında sömürgeciliğe karşı büyük bir savaşın içerisindeyken şahadete ulaşan her 9 yoldaşımızı bir kez daha saygıyla anıyor, anılarını mücadelemizi zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”