HRE'den SİHA ve topçu saldırısı düzenleyen üslere eylem

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Şera ve Şêrawa ilçelerine SİHA ve topçu saldırıları düzenleyen üslere yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 1 Türk askeri öldürüldü, 3'ü de yaralandı.


Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Ezaz’da gerçekleştirilen eylemin ayrıntılarını açıkladı. HRE açıklamasında şunlar belirtildi:

“18 Ağustos tarihinde Ezaz kentinde işgalci Türk ordusuna ait mevzi ve üslere yönelik birliklerimiz tarafından darbeleyici 2 eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen 2 eylem sonucunda tespit edilebildiği kadar 1 işgalci Türk askeri öldürülürken, 3’ü de yaralanmıştır. Güçlerimiz tarafından düzenlenen bu eylemde işgalci Türk ordusuna ait hedef alınan üsler Şera ve Şêrawa ilçelerine SİHA ve topçu atışlarıyla saldırı düzenleyen üsler olarak tespit edilmiştir.

18-19 Ağustos tarihlerinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelere ait SİHA’lar ve topçu atışlarıyla Şera ilçesine bağlı Şewarixa, Malikiyê, Elqamiyê ve Merenaz köyleri olmak üzere, yanı sıra Şêrawa ilçesine bağlı Birc Qas ile Gundê Mezin köylerine saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırı sonucunda sivil alanların hedef alındığından dolayı söz konusu bölgelerde siviller maddi ziyana uğramıştır.”