HSM, Cudi’deki ‘devrimci operasyonu’ kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, gerilla birliklerinin 18-21 Ağustos tarihleri arasında Cudi Dağı bölgesinde Türk işgal güçlerine karşı düzenlediği “devrimci operasyonu” kutladı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan HSM Karargah Komutanlığı, “18 - 23 Ağustos tarihleri arasında Cudi Dağı bölgesinde işgalci TC ordusunun yürüttüğü işgal operasyonuna karşı eyalet güçlerinizin gerçekleştirdiği devrimci operasyonda düzenlenen eylemler düşmana ağır kayıplar verdirmiştir” dedi.

Mesajda devamla şunlar belirtildi: “İşgalci güçlere karşı gerillanın yeni dönem taktiği ile operasyon birliklerine karşı eylemlerin geliştirilmesi gerillanın alandaki hakimiyetini ve performans üstünlüğünü göstermektedir. Bu tarihi dönemde gerçekleştirilen bu eylemlerin büyük bir anlamı ve değeri bulunmaktadır.

Özellikle Gire Çolya alanında 20 ve 21 Ağustos günleri gerçekleştirilen eylemlerde düşman ağır kayıplar vermiştir. 20 Ağustos’ta operasyon gücü gerillanın geliştirdiği farklı eylem taktikleri ile 2 defa hedeflenmesi ve 21 Ağustos’ta Gire Çolya Tepesi’nde konumlanan düşman birliğine karşı yıldırım hızı ile baskın eylemi yapılması, birçok asker cenazesini üzerine gidilmesi suretiyle askerlerin silah ve malzemelerine el konulması ile sonuçlanan eylemler başarılı olmuştur.

Bu tarihi eylem ardından gerçekleşen hava saldırısı sonucu, eylemde düşmana karşı 15 Ağustos ruhu ile kahramanca savaşan, direnişin birer abideleri olarak ölümsüz şehitler kervanına katılan  fedai Adıl ve Serhat yoldaşımızı saygıyla anıyor ve onlara verdiğimiz zafer sözünü bir kez daha tekrarlıyoruz. 

İşgalci güçlerin son teknoloji ile sürekli gözetim altına tuttuğu bu alanlarda konumlanan düşman birliklerine karşı eyalet güçlerine bağlı timlerin yüksek manevra kabiliyeti ile ve yaratıcı eylem taktikleriyle gerçekleştirilen bu eylemlere katılan tüm yoldaşları kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Apocu fedai ruhla büyük bir cesaret, direnç ve üstün bir yaratıcılıkla gerçekleştirilen bu devrimci operasyonu selamlıyoruz.”