Mısır’da sekiz mumya daha keşfedildi

Mısır’ın başkenti Kahire’nin güneyindeki Dünya Mirası Dahshur’daki bir piramitte sekiz mumya daha keşfedildi.

Antikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dahshur şehir mezarlığındaki piramit içerisinde sekiz lahit ve her birinin içerisinde bir mumya bulunduğu bildirildi.

Alandaki kazı çalışmaları Ağustos ayında başlatılmıştı. Bakanlığa göre sekiz lahit Kral II. Amenemhat’ın piramidi içerisinde bulunuyordu. Lahitler antik Mısır’ın son dönemi olarak kabul edilen Geç Dönem’e (M.Ö. 700 ile 300 yılları arası) ait.

Antikalar Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Veziri, mumyaların insan biçimindeki mukavva tabakası ile kaplı olduğunu belirtirken, “Aralarından üçü muhafaza edilebilecek derecede iyi durumda” dedi.

Bakanlık, bu mumyaların yakın gelecekte Kızıldeniz kıyısındaki Hurgada ve Şarm el Şeyh müzelerinde sergileneceğini açıkladı.

Ekim 2015’te yetkililer, Gize ve Dahshur piramitlerinin içerisindeki gizli odaları keşfetmek için “Scan Pyramids” adlı bir projenin tanıtımını yapmışlardı.

Nisan 2017’de Dahshur sitesindeki kent mezarlığında yapılan çalışmalar sonucu arkeologlar 3.700 yıllık bir piramidin kalıntılarını ortaya çıkarmıştı.