QSD’nin operasyonları Almanya’da katliam planlarını bozmuş

Rojava’da tutuklu bir DAİŞ çetesi, Fransa’daki saldırılara benzer büyük bir katliamın Almanya için de planlandığını söylerken, katliamda kullanılacak çetelerin Avrupa’ya ulaşmalarının önemli oranda QSD’nin mücadelesi sayesinde engellendiği ortaya çıktı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından Reqa’nın kesin olarak DAİŞ’ten kurtarıldığı Ekim 2017’de tutuklanan Oğuz G, isimli çete Alman medyasına konuştu.

PARİS BENZERİ BÜYÜK BİR KATLİAM PLANLANMIŞ

QSD kontrolündeki alanlarda cezaevinde olan Türk çetenin Alman yayın organları NDR, WDR ve Süddeutscher Zeitung’un muhabirleriyle görüşmesine izin verilirken, Almanya’ya yönelik büyük bir saldırı planının da nasıl boşa çıktığı anlaşıldı.

Üç yayın organına konuşan Oğuz G, Kasım 2015’te Fransa’da 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamlara benzer saldırıların Almanya için de planlandığını söyledi.

NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung’un aynı zamanda Alman soruşturma makamlarının bilgileriyle de teyit ettirdiği iddiaya göre söz konusu katliam planı kapsamında en az 3 DAİŞ çete grubunun Almanya’ya yollanması hedefleniyordu.

PLANI ANLATTIĞI KİŞİ ALMAN İSTİHBARATINA ÇALIŞIYORMUŞ

Ancak büyük katliam planı, Oğuz G’nin eşi Marcia M’nin plandan bahsettiği ve Almanya’daki faaliyetler için örgütlemek istediği bir kişinin Alman istihbarat örgütü BfV’nin muhbiri olması sayesinde açığa çıktı. Marcia M’nin ve Oğuz G’nin katliam planının neresinde olduklarına ilişkin bilgi edinilmezken, planın başında İsviçreli Thomas C. adlı DAİŞ çetesinin olduğu, bu kişinin de QSD ile çatışmalarda ölmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Saldırganların üç grup halinde Almanya’daki bir müzik festivalinde canlı bomba saldırısı veya Paris benzeri bir saldırı türüyle katliam yapmak istedikleri ortaya çıkmış.

QSD’NİN YOĞUN OPERASYONLARI SAYESİNDE KATLİAMCI GRUPLAR ÇIKAMADI

QSD’nin Rojava’nın yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ çetelerine büyük darbeler vurması sayesinde iletişimin kopması ve yine katliamı yapacak grupların savaş bölgesinden çıkamamaları sayesinde planın büyük darbe aldığı belirtiliyor. Ayrıca 3 gruptaki çetelerin kiminin QSD tarafından etkisiz hale getirildiği ya da Almanya’ya ulaşamadan Türkiye’de yakalandıkları sanılıyor.