Sibirya’da 32 bin yıllık dev bir kurt kafası bulundu

Doğu Sibirya’daki Yakutistan’da bir 32 bin yıl öncesine ait dev bir kurt kafası bulundu.

Yakutistan Bilimler Akademisi tarafından yapılan açıklaya göre, bir mamut kafasına benzeyen kürkle kaplı kafa, bir ırmak kenarında bulundu.

Bir yaya tarafından bulunduğu belirtilen kurt kafasında, beyin ve dişlerin olduğu gibi korunduğu kaydedildi.

Bilimler Akademisi’ne teslim edilen keşif, Rus ve Japon paleontologlar tarafından incelendi. Bilim insanları, Canis Dirus olarak adlandırılan, 32 bin yıl öncesine ait bir kurt kafası olduğunu tespit ettiler.

41,5 santimetre boyundaki bu kafa, mevcut bir kurdun bedeninin yarısına denk geliyor. Şimdiki kurtların bir bütün olarak uzunluğu 66 ila 86 santimetre arasında değişiyor.

Bilimler Akademisi, Canis Dirus kurdunun devasa olduğu sonucuna vardıklarını belirtti. Açıklamada, kurdun beyninin sağlam kaldığı ve tüm dişlerinin muhafaza edildiğine dikkat çekilirken, bu keşfin sansasyonel olduğu vurgulandı. Akademi, deri ve kürkün de olduğu gibi korunduğunu ifade etti.

Yakutistan Bilimler Akademisi’nden Albert Protopopov, “İlk kez derisiyle birlikte korunmuş Pleistosen çağına ait bir kurdunun kalıntıları keşfediliyor” dedi.

Propotopov, “Nasıl evrim geçirdiğini anlamak ve görünüşünü oluşturmak için çağdaş kurtlarla kıyaslayacağız” diye ekledi.