YPS: Önder Apo ile Özgür Ülkeye-YENİLENDİ

YPS: Üçüncü kuruluş yıl dönümünde, mücadeleyi zafere götürme, şehitlerimizin intikamını alma, Önder Apo ile Özgür Ülkeye yürüme sözümüzü yineliyoruz.

YPS Genel Koordinasyonu, 3’üncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

   “Özgürlük tarihinin, halkımız şahsında bölgede yaşayan tüm halklar adına önemli gelişmelerin yaşandığı bir döneminden geçiyoruz” denilen açıklamada, “Büyük siyasi politik gelişmelerin yanında halkların özgürlük, demokrasi ve devrim adına geliştirdiği hamlesel çabalara sahiplik eden bu dönem büyük riskler taşıdığı kadar eğer doğru, etkili ve örgütlü direnilirse halkların kazanacağını da müjdeliyor. Deyim yerindeyse tarih, bundan tam üç yıl önce YPS direnişi süreçleriyle adını tarihe yazdıran büyük kahramanların gösterdiği ve dile getirdiği gibi direnenlerin mutlaka kazandığı gerçeğine göre yaşanıyor. 

Direnmenin her zamanki gibi halkımız için tek doğru ve en onurlu yol olarak bayrak gibi göndere çekildiği bu dönemde, Büyük Özyönetim Direnişimizin mücadele örgütü olarak tarih sahnesinde yerini alan YPS’nin üçüncü kuruluş yıl dönümünde, mücadeleyi zafere götürme, şehitlerimizin intikamını alma, Önder Apo ile Özgür Ülkeye yürüme sözümüzü yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

YPS açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Değerli halkımız!

Özgür bir Kürdistan’da Özgür Önderlikle onurluca yaşamanın eşiğinde olduğumuz, özellikle bölgede yaşanan önemli gelişmelerle de açığa çıkmış bulunuyor. Bu tarihsel dönemeçler belki en çok riskleri, tehlikeleri, halkımıza ödettiği bedelleri, oldukça riskli ve sancılı yanlarıyla gündeme gelse de en az bu gelişmeler kadar büyük kazanma ihtimallerini de bağrında taşımaktadır. Bunu en çok özgürlük mücadelesiyle on yıllardır et ve tırnak gibi iç içe geçmiş yurtsever ve fedakar halkımız bilmektedir. özgürlük mücadelemiz ne zamanki tehlikeli ve risklerle karşı karşıya kalmış bu anı bir çıkışa ve zafere evirmiştir. Önder APO’nun ifade ettiği biçimde “Uçurumun kenarında kanatlanmıştır!” Tabi ki bu öylesine kendiliğinden ortaya çıkmamıştır. Bunun için doğru önderliksel hamlelere, yetkin uygulayıcı bir örgüte, başta gerillası olmak üzere direnişçi güçlere ve tabi ki her türlü bedelden asla kaçınmayan kahraman bir halka ihtiyaç vardır. Tehlikeler böyle zafere evrilmiştir. Bu açıdan mücadele geleneğimizden de anlaşıldığı üzere bu dönemde ne olursa olsun yüksek cesaret ve büyük kahramanlıklarla dolu halk direnişine ihtiyaç vardır. Bu konuda Kürt halkının bugün bile zindanlarda ve alanlarda açlık grevleri temelinde gösterdiği duruş bu derin bilince sahip olduğunun göstergesidir. Bu duruşlar, karşısında saygıyla durulmayı hakkeden tarihi duruşlardır ve mutlaka tarih hakkettiği değeri verecek, zaferle onure edecektir.  

YPS, dördüncü yılına girerken, bu tehlikeleri zafere evriltmeye, halkımızın gösterdiği yüksek cesaret ve büyük kahramanlıklarla dolu direniş tutumunu özgürlüğe taşımaya her zamankinden daha hazır ve kararlıdır. Geçen pratik sürecin derslerini etkili bir deneyime ve tecrübeye çevirmiş olan YPS dönemin gerektirdiği tarz ve taktikle gittikçe bir faşizm karargahına dönüşen Türkiye’de halkımıza özgür ve onurlu yaşamı çok gören bu zalim AKP sisteminin karşısında durmaya devam edecektir. Her an her yerde her biçimde bu gerici faşist sistemin tüm katil kurumları ve kişileriyle yüzleşecek, bu güçlere bir hesap vaktinde Çiyagerin selamını taşıyacaktır. YPS direnişinin öncü komutanları olan Çiyager, Zeryan, Mehmet Tunç, Asya Yüksel, Xebatkar, Axin Mahir Dicle, Harun Mardin,  Çeko, Nuda, Sêvê Demir, İslam, Şahan, Ekin ve Senarlar şahsında tüm şehitlerimiz YPS’nin dördüncü yılında da zafere yürüyüşümüzde bizler için birer kazanma emri olarak durmaktadır. Bu yoldaşların gösterdiği direniş ve kahramanlık tutumunun özgür ve onurlu yaşamak isteyen tüm Kürtler için tek doğru tutum olduğu gerçeği daha yakıcı bir hale gelmiştir. Bu duruş dışındaki tüm duruş ve düşmandan medet uman yakarışlar bir faşizm ülkesine dönen Türkiye’de insanların boyunlarına asılı büyük bir utanç olacaktır. Böyle bir zamanda sıradan iyi bir insan olabilmek bile bir direnişçi tutum istemektedir. Direnmek artık insan olmanın bir sınavıdır.

Bir kez daha YPS’nin dördüncü yılını daha büyük ve daha görkemli direniş kararlılığı ile karşılarken Özyönetim şehitlerimiz şahsında tüm devrim şehitlerimizi anıyor, bu bayrağı zafere taşıma sözümü yineliyor, Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan için direnen herkesi selamlıyoruz.”