Dünya nüfusunun yarısından fazlası internete bağlandı

Birleşmiş Milletler’e göre dünya genelinde 3.9 milyar dolayında kişi internet kullanıyor. Bu veri, ilk kez dünya nüfusunun yarısından fazlasının internete bağlandığı anlamına geliyor.

BM’ye bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), 2018 yılı sonu itibariyle dünya nüfusunun yüzde 51.2’sinin internete bağlı olduğunu açıkladı.

ITU Genel Sekreteri Houlin Zhou, “Daha kapsayıcı küresel bilgi toplumuna doğru önemli bir adımdır” dedi.

Bununla birlikte halen çok sayıda insanın sayısal ekonomi ürünlerinden yararlanmayı beklediğini söyleyen Zhou, “İnternet devriminin hiç kimseyi bağlantısız bırakmaması” çağrısında bulundu.

ITU’ye göre en zengin ülkeler internet kullanımında yavaş ve düzenli bir büyüme kaydederken, bu ülkelerin nüfusunun yüzde 80.9’unun internete bağlandığını belirtti. 2015 yılında bu oran yüzde 51.3 olarak kayda geçmişti.

Kalkınmakta olan ülkelerde ise kazanımların olağanüstü olduğunu belirten ITU’ye göre bu ülkelerin nüfusunun yüzde 45.3’ü mevcut durumda internete bağlı. 13 yıl önce bu oran sadece yüzde 7.7 olarak gerçekleşmişti.

Afrika, nüfusunun yüzde 24.4’ünün internete erişimi ile en güçlü büyümeyi gerçekleştirdiği belirtildi. Afrika’da 2005 yılında internete bağlananların oranı yüzde 2.1 idi.

ITU ayrıca dünya nüfusunun neredeyse tamamı (yüzde 96) için mobil ağların erişim mesafesinde olduğuna dikkat çekti.