HPG şehit 5 gerillayı saygıyla andı

Şehit 5 gerillayı saygıyla anan HPG, “Yoldaşlarımız yürüttükleri tarihi direnişle, özgürlük yürüyüşünün temsilcileri olmayı başarmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“Mücadele tarihimizin en görkemli direnişlerinin yaşandığı ve sömürgeci güçlere karşı destansı bir mücadelenin yürütüldüğü 2018 yılı aynı zamanda işgalci güçlerin tasfiye hayallerinin de darbe aldığı bir yıl olmuştur. Tüm imkanlarına rağmen Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın iradesini kıramayan ve mücadele gücünü zayıflatamayan işgalci Türk devleti uluslararası güçlerin kendilerine sağladığı imkanlarla ayakta durmaya çalışmıştır. Özgürlük gerillası büyük bedeller vermek pahasına halkımızın özgürlük mücadelesinde ısrarcı olmuş ve özgürlük yürüyüşünü günümüze kadar büyüterek taşımıştır.

Felat Rêhat, Çekdar Armanc, Rojwan Rêdûr, Felat Ezda ve Çekdar Sefkan yoldaşlarımız da yürüttükleri tarihi direnişle bu özgürlük yürüyüşünün temsilcileri olmayı başarmıştır. Binlerce şehidimizin toprağa düşerek yarattığı özgürlük mücadelemize can suyu olan bu kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Felat Rêhat
Adı Soyadı: Servet Oyar
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Hanım – Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2018 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Çekdar Armanc
Adı Soyadı: Adem Tekin
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Meryem – Çetin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2018 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Rojwan Rêdûr
Adı Soyadı: Abdulmenav Şengül
Doğum Yeri: Erzirom
Anne – Baba Adı: Xezal – Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2018 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Felat Ezda
Adı Soyadı: Lokman Ersu
Doğum Yeri: Riha
Anne – Baba Adı: Şirin – İlyas
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2018 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Çekdar Sefkan
Adı Soyadı: Cihan Kaplan
Doğum Yeri: Bedlîs
Anne – Baba Adı: Cemile – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2018 / Medya Savunma Alanları

 

FELAT RÊHAT

Felat yoldaşımız, Qileban’ın Nêrweh köyünde Goyî aşirete mensup yurtsever bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelir. Ailesinin Cizîr’e taşınmasıyla orada büyümüştür. Ailesinin ve çevresinin yurtsever olmasıyla Hareketimizi erken yaşlarda tanıma fırsatı yakalamıştır. Felat yoldaşımız Cizîr’de işgalcilerin halkımız üzerinde uyguladığı her türlü baskı, işkence, katliamlara tanıklık etmiştir. İşgalcilerin özel savaş politikalarıyla Kürt gençliğini Hareketimizden uzaklaştırmak için nasıl yozlaştırdığını, tarih, kültür ve geleneklerinden nasıl kopartmak istediğini sayısız örnekleriyle görmüştür. Kurdistan Özgürlük Mücadele tarihimizde serhildanlar ve direniş kültürüyle yer edinen Cizîr’de büyümesi Felat yoldaşımızda direnişçiliği temel karakter haline getirmiştir. Goyî aşiretinin onurlu kesimlerinin işgalcilere ve zalimlere boğun eğmeyen, asi, isyankar, sözünün gereklerini yerine getiren temel karakteristik özelliklerine sahip olması ve Cizîr gibi bir merkezde büyümesi Felat yoldaşımızın şekillenmesi üzerinde belirleyici bir rol oynamıştır. Çocukluk ve gençlik döneminde siyasi ve politik anlamda önemli direnişlerin yaşandığı döneme denk gelmesiyle Felat yoldaşımız da bu atmosferde gelişimini tamamlamıştır. Gençlik çalışmalarıyla belli bir bilinç düzeyi yakalayan Felat yoldaşımız üniversite okurken, çalışmalarda bulunmasından dolayı birçok kez işgalcilerin tehdit ve baskılarına maruz kalmıştır. İnkârı, teslimiyeti ve yanlış temeller üzerine kurulmuş bir hayat vaat eden işgalciler, Felat yoldaşımızı yolundan edemeyince tutuklayıp zindana atmış. Felat yoldaşımız mücadele azmi ve kararlılığından vazgeçmemiş, zindanı eğitim merkezine dönüştürmüştür. Önder Apo’yu, ideolojisini ve PKK’yi daha derinlemesine tanıma fırsatına çevirmiştir. İşgalcilerin beyhude her türlü özel savaş politikalarını ve marjinalleştirerek Harekimizden koparma çabalarını boşa çıkarmıştır. Zindandan çıktığında mücadele anlayışı ve bilincini yükselten Felat yoldaşımız, bir an kaybetmeksizin yönünü Kurdistan’ın asi ve özgür bir gelecek inşa edilen dağlarına çevirmiştir.

Felat yoldaşımız ideolojik ve teorik birikimini pratikleştirme şansını Medya Savunma Alanları’nda yakalamıştır. Fikir-zikir-eylem birlikteliği ilkesinden hareketle yaşama ve mücadeleye dört elle sarılmıştır. Felat yoldaşımız, Önderliğimizin yaşamına, düşüncesi ve mücadele anlayışıyla her hücresiyle kendini adayarak katılmaya çalışmıştır. Sistem ve işgalciler tarafından giydirilen “Deli Gömleğine” ve kişilik yapısından; kendini yeniden yaratarak kurtulmuştur. Felat yoldaşımız fedai bir militanın özelliklerinden olan bağlı, emekçi, dürüst ve bir çıkar gözetmeksizin çalışan, mütevazi bir kişiliğe sahip olmuştur. Önderliğimizin “Yoldaşların yoldaşı olmak” ilkesinden hareketle her zaman yoldaşlığı yüceltme çabasında olmuştur. Sert ve asi bir coğrafyadan gelen Felat yoldaşımız, her ne kadar şehirlerde büyümüşse de hiçbir zorlanma yaşamadan özyurdu olan dağlara hemen uyum sağlamış. Doğayla iç içe, onun dilinden, onun kanunlarıyla simbiyotik ilişki içerisinde olmuştur. Aldığı eğitimlerle büyük bir komutan adayı olan Felat yoldaşımız, askeri alanda kendini geliştirmiştir. Askeri strateji ve taktik konularındaki yoğunlaşmaları ve silahları kullanma beceresiyle uzman bir gerilla olmuştur. Mücadelemizde sembolleşerek, kendini en zor şartlarda gerillacılık yapmaya hazırlayan Felat yoldaşımızın zamansız şehadeti mücadelemizde büyük bir boşluk yaratmıştır. Her bir şehadetimizle zayıfladığımızı düşünen işgalcilere inat, daha büyük bir inanç, kararlılık, azim ve iradeyle Felat yoldaşımız şahsında bütün devrim şehitlerimize verdiğimiz sözü tekrar ediyor; anılarını, özlemlerini ve amaçlarını mücadelemizle zafere taşıyacak, Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan’da gerçekleştireceğimizi dile getiriyoruz. 

 

 

ÇEKDAR ARMANC

Çekdar yoldaşımız Gever’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir aile ve çevreden gelmesiyle varlık ve yokluk savaşımızı çocukluğundan tanımış. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımları ve şehitleri olan bir çevreden gelmesiyle erkenden Hareketimizi benimsemiştir. İşgalcilere karşı direnişçi ve örgütlülüğü ile bilinen Gever gençliğinde birçok serhildana katılmıştır. İşgalcilerin yaptığı zulme şahitlik eden Çekdar yoldaşımız, düşmana karşı büyük bir kin ve öfke duymuştur. Liseye kadar okuyan Çekdar yoldaşımız, işgalcilerin inkara dayalı asimilasyonist eğitim sistemine tutum alarak okumayı bırakmıştır. Düşman yürüttüğü çalışmalardan dolayı birçok kez Çekdar yoldaşımızı saldırmış, baskılarla korkutarak Hareketimizden uzaklaştırmaya çalışmış bunu başaramayınca 5 ay boyunca zindana atmıştır. Doğru bildiklerinden taviz vermeyen Çekdar yoldaşımız, tutukluk sürecinde ideolojik olarak kendini daha fazla geliştirme imkanı bulmuştur. Zindan sürecinden sonra gençlik çalışmalarına devam etmiştir. 2015 yılında Hareketimizi tasfiye ederek halkımızı soykırımdan geçirmek isteyen sömürgeci Türk devleti tüm gücünü seferber ederek topyekün bir şekilde Bakurê Kurdistan’ı yeniden işgal operasyonları başlatmıştır. Halkımız Türk devletinin “Çöktürme Planına” karşı onurunu korumak adına destansı direnişlerin sergilendiği Özyönetim Direnişi ile cevap vermiştir. Gever’deki yurtsever halkımız da soykırıma karşı Özyönetim Direnişi’yle tutum sergilemiştir. Böylesi bir süreçte Çekdar yoldaşımız Özyönetim çalışmalarında aktif bir şekilde yerini almıştır. Üzerine düşen tarihi misyonun gerekliklerine göre davranmıştır. Şehirdeki çalışmaları başarıyla yürüten Çekdar yoldaşımız 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Duruşuyla belli bir bilinç düzeyi olan Çekdar yoldaşımız aldığı eğitimlerle fedai Apocu bir militan olma yolunda emin adımlarla ilerlemiştir. Çekdar yoldaşımız yeni bir savaşçı olmasına karşın düzen, disipliniyle, katılımıyla, yoldaşlığa değer veren yaklaşımlarıyla ve kendini geliştirmedeki üstün çabasıyla kısa bir zamanda tecrübeli bir gerilla haline getirmiştir. Önder Apo’nun fedai bir militanı olmak için Önder Apo’yu anlamaya ve uygulama çalışmıştır. Bir devrimci olarak davasına ve halkının özgürlük isteminde sorumluluk yüklenen, toplumsal sorunları çözmede kendini çözüm gücü haline getiren Çekdar yoldaşımız, devrimci kültür ve ahlaka göre komple militan bir kişiliği en iyi şekilde temsil etmiştir. Önderliğimize ve şehitlere layık bir mücadele sergilemek için tempolu ve istikrarlı bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Çekdar yoldaşımız Zagrosların bir çocuğu olarak dağın zor şartlarının üstesinden gelebilmiş ve yoldaşlarına öncülükte de bir adım geri durmamıştır. Her çalışma ve alan için hazır olan duruşu yoldaşlarına büyük güven vermiştir. Bakurê Kurdistan’dan Medya Savunma Alanları’na gittiği her alanda çalışmalarda iz bırakarak, koparıcı ve sürükleyici olmuştur.  Katılımını yeterli görmeyen Çekdar yoldaşımız, fedai komutanımız Zilan Çizgisi’nde Önder Apo’ya ve şehitlere daha da yakın olmak ve onlarla bütünleşmek adına Hêzên Taybet örgütlemesine dahil olmuş. Yaşadığı derin, sorgulayıcı ve çözümleyici yoğunlaşmalarla fedailikte derinleşmiştir. Kendini ve yoldaşlarını sürekli geliştiren, okuyup araştıran ve öğrendiklerini Parti’nin hizmetine sunan kişiliğiyle örnek bir yoldaşımız olmuştur. İşgalcilere karşı müthiş intikam hırsıyla dolan Çekdar yoldaşımız, sürekli “işgalcilere nasıl daha iyi darbe vurulur ve sonuç alınır” arayışında olmuştur. Her anını halkımızın ve Önderliğimizin özgürlüğü için yoğunlaşarak geçirmiş, halkımızın beklentilerine cevap olabilmenin çabasında olmuştur. Bunun için askeri sanatta uzmanlaşma eğitimlerine büyük önem vermiş ve kendisini bu alanda geliştirmiştir. Şehadetiyle mücadele yoldaşları olarak bizlere büyük bir mücadele mirası bırakan Çekdar yoldaşımız şahsında bizlerin bugüne kadar gelmesine vesile olan tüm şehitlerimize olan minnet borcumuzu Önderliğimizi fiziki özgürlüğe kavuşturup özgür Kurdistan hayallerini gerçekleştireceğimizin sözümüzü yineliyoruz. İnsanlık tarihine altın harflerle yazdıkları mücadeleleri ve anılarını sürekli yaşatacağız.

 

ROJWAN RÊDÛR

Halkımız işgalcilerin tüm fiziki ve kültürel soykırımına karşı binlerce yıllık kadim tarihiyle bu topraklarda kendi dilini ve kültürünü yaşatabilmiştir. Çeşitli istila, talan ve insanlıktan hiçbir nasibini almamış hoyratlığa karşı her zaman dağlara çekilerek kendisini korumasını bilmiştir. Zalimin karşısında durmuş, zulmü kabul etmemiştir. Halkımız farklı inanç, etnisite ve kültürlerin birlikte yaşadığı kadim coğrafyamızda özgürce ve birbirinin hakkını gözeterek yaşamasını bilmiştir. İşgalcilerin ve işbirlikçilerin çeşitli oyunlarıyla bu gerçeklik bozulmak istenmişse de bu başarılamamış, işgalci ve talancılar tarihin kara sayfalarındaki yerlerini almışlardır. Son iki yüzyılda topraklarımızda daha önce hiç görülmedik bir şekilde birçok halka karşı katliam yapılmıştır. Kürt halkı da fiziki ve kültürel soykırımdan geçirilerek yok edilmek istenmektedir. Bakurê Kurdistan’da son Kürt direnişinden Önder Apo’nun çıkışına kadar işgalcilerin tarihi emellerine ramak kalmıştı. Önder Apo’nun çıkışıyla kendinden kaçan, her şeyi kabullenmiş bir halkın küllerinden Kürt’ün direnişçi karakteri Apocu ideolojiyle yeniden ayağa kalkmıştır. Rojwan yoldaşımız da Xinûs’un bir köyünde yurtsever bir ailede doğmuştur. Köklü Kürt kültürü ve geleneklerine göre büyütülmüştür. Ülkemizin parçalanmışlığı, dilimizin, kültürümüzün ve tarihimizin yasaklı ve sömürülüyor olması her Kürt çocuğundan olduğu gibi Rojwan yoldaşımızda da derin etkiler oluşturmuştur. Bir Kürt olarak dilinin ve kültürünün yasaklı olduğu ve birer asimilasyon merkezi görevi gören Türk okullarına gitmeyi reddetmiştir. Gençlik yıllarından itibaren halkımıza karşı uygulanan soykırım siyasetini ve gerçekleştirilen katliamları kabullenemeyen Rojwan yoldaşımızın arayışları başlamış. Düşman saldırı ve baskılarından dolayı Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Rojwan yoldaşımız, kapitalist modernite sistemini bizzat onun merkezlerinde görmüş ve bilince çıkarmıştır. Kapitalist sistemin kendisine dayattığı yaşam biçimini kabullenemeyen yoldaşımız, halkımız üzerinde yürütülen soykırımın saldırılarının en yoğun olduğu zamanlarda aktif mücadele etmeden, toplumsal özgürlük ve kurtuluş sağlanmadan sahte ve bir yalandan ibaret olan bireysel özgürlüğün anlamının olmadığının farkına varmıştır. Liberalizmin hakim olduğu Avrupa’dan kaçarcasına ve sisteminden koparak yönünü ait olduğu topraklara, dağlar dönmüştür. Rojwan yoldaşımız katılımını, Önder Apo’nun alçakça yöntemler ve komployla esir edildiği kara gün olan 15 Şubat’a cevaben 16 Şubat’ta Fransa’dan yapmıştır.

Gerillla saflarına katılarak aradığı cevaplar bulan Rojwan yoldaşımız işgalcilerin ve sistemin ideolojik saldırılarından kurtulmuş, yeni ve anlamlı bir başlangıç yapmıştır. Özüyle buluşan Rojwan yoldaşımız yaşamının kışını geride bırakmış, ilkbaharda filizlenen ağaç misali çiçeklenerek kendisine ve etrafına renk katarak yeni bir umut vaat etmiştir. Geç kalmış olduğunu düşünen Rojwan yoldaşımız yılların hıncını alırcasına devrim mücadelesine atılmıştır. Kapitalist modernitenin kirine bulaşmadan geldiği yörenin temiz, doğal ve emekçi özelliklerini taşıyan Rojwan yoldaşımız, Önder Apo’nun ideolojisinde kendisini eğiterek bir cevher haline gelmiştir. PKK’yi PKK yapan yoldaşlığından, kolektif ve komünal değerlerle yaratılan yaşamdan etkilenmiştir. Bu yaşamda değer oluşturmak için çok çabalamış ve müthiş emek vermiştir. Devrime yük olmak için değil, devrimin yükünü omuzlamak yani halkın varlık ve yokluk savaşında nefes olmak için emsalsiz bir çaba sergilemiştir. Şehadeti bizim için her ne kadar erken olmuşsa da mücadele hayatı boyunca çok değerli anılar ve izler bırakmıştır. Rojwan yoldaşımız Partimizin uzun yıllar biriktirdiği tecrübeleri edinerek güçlü bir katılımın zemini yapmıştır. Bunu; yerinde durmak bilmeyen bir enerji ve tempoyla, her işe koşan, yoldaşlarıyla ilgilenen, ortamı rengiyle neşelendiren Önder Apo’ya, şehitlere ve devrime olan bağlılığı, adanmışlığı, kararlılığı ve iddiasıyla kısa bir zamanda gerçekleştirmeyi başarmıştır.

 

FELAT EZDA

Felat yoldaşımız da Riha’nın Weranşer ilçesinde yurtsever ve Êzidî inancına sahip, topluma öncülük eden bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelmiştir. Birçok sebepten dolayı ailesinin Avrupa göçmesiyle orada büyümüştür. Ülkesinden koparılmayı kabullenemeyen Felat yoldaşımız, köklerinden uzak yaşamayı kendine yedirememiştir. Kapitalist modernitenin hakim olduğu onun ideolojisi olan liberalizmden ve yaşam tarzından nefret eden Felat yoldaşımız, sürekli bir arayış içerisinde olmuştur. Köklerine bağlı yurtsever bir ailede ülke aşkı ve özlemiyle büyümüştür. Hareketimizi çocukluğundan beri tanıyan Felat yoldaşımız, büyük bir ilgiyle Hareketimizi ve işgal altındaki ülkemizi takip etmiştir. Özellikle DAİŞ çetelerinin Şengal’deki halkımıza yönelik geliştirdiği saldırılar, gerçekleştirdiği katliamlar ve orta çağlardan kalan yöntemlerle Êzidî kadın ve çocukları pazarlarda satması, halkımızın yerinden ve yurdun edilerek büyük trajedilerle yüz yüze kalması Felat yoldaşımızda dayanma takati bırakmayarak bir isyana dönüşmüştür. Kurtuluşun ancak ve ancak toplumsal karakterde olduğu müddetçe gerçekleşebileceğine inanmış ve halkımızın verdiği varlık-yokluk savaşına kayıtsız kalmamıştır. Kapitalist modernitenin bireyleri köklerinden kopararak bilinçsizleştirdiği, bireycileştiren ve duyarsızlaştıran ideolojisine karşın toplumsallığın kök hücresi olan ve geliştiği kadim topraklarımızda bunun mücadelesini büyük bedeller ödeyerek veren Hareketimize katılma kararı almıştır. Felat yoldaşımız, birçok kişinin hayalini kurup gitmek istediği Avrupa’dan ve onun yaşamından kaçarcasına büyük bir istek, coşkuyla ve heyecanla ülkesinin dağlarına döner ve PKK saflarına katılır.

PKK saflarına, ülkemize tekrardan gelmeyi “yeniden doğuş” şeklinde ifade eden Felat yoldaşımız, büyük bir aşkla mücadeleye katılır. Felat yoldaşımız toprağa ekilen yeni bir filiz misali gerillaya katılımıyla yeşererek çiçeklenmiş ve meyve vermiştir. Büyük bir heyecanla mücadeleye atılan Felat yoldaşımız enerjik yapısıyla her işe girişen, meraklı, atılgan özellikleriyle kısa sürede yoldaşlarının gönlünde yer edinmiştir. Felat yoldaşımız Kapitalist modernitenin özelliklerinden kurtulmak ve katılımını daha bilinçli hale getirmek için Önder Apo’nun ideolojisinde kendini derinleştirmeye çalışmıştır. Önder Apo’nun mücadele tarzı ve temposunda kendini geliştirerek, öncülük misyonunun gereklerine göre yük olmayı değil halkımızın yaşadığı sorunları yüklenerek kendini çözüm gücü haline getirmiştir. Felat yoldaşımız kadim Êzidî inancı ve edindiği Apocu ideolojiyle örnek bir militan, kadro duruşu sergilemiştir. Bilinçli, iddialı ve kararlı katılımıyla kendini halkına adayan Felat yoldaşımız tarihimizde destanların yazıldığı kahramanlık haftasındaki şehadeti ile biz yoldaşlarına eşsiz bir mücadele mirası bırakmıştır. Felat yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimizin ardından bıraktıkları değerli anıları ve mücadele miraslarına layık bir duruş sergileyeceğimizin ve hayalleri olan Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızın sözünü veriyoruz.

 

ÇEKDAR SEFKAN

Çekdar yoldaşımız, aslen Bedlîs’li bir ailenin mensubu olarak Wan’da dünyaya gelmiştir. Politik ve yurtsever bir ortamda büyüyen Çekdar yoldaşımız çocukluğundan itibaren partimiz PKK’yi tanımıştır. Hareketimize ve gerilla mücadelesine sempati duymuş, özgür ve onurlu yaşamda ısrar eden her Kürt genci gibi Çekdar yoldaşımızda da temel çelişkiler ortaya çıkmış. İşgal altındaki ülkemiz ile kültürel ve fiziksel soykırım eşiğinde olan halkımızın durumunu erkenden fark eden yoldaşımız, halkımızın ve onun öncü militanları olan gerillanın mücadelesine kayıtsız kalmamıştır. Sömürgecilerin asimilasyon ve yok etme politikaları kendisinde büyük tepkiye neden olmuştur. Gittiği Türkiye metropollerinde Kürt kimliğiyle yaşamın zorluklarını, hor görülmeyi ve birçok kez maruz kaldığı faşizan uygulamalar büyük bir kine dönüşmüştür. Sistemle olan çelişkileri Çekdar yoldaşımızı bir arayışa yönlendirmiştir. Arayışları ve mücadele etme yöntemlerini ilgi duyduğu partimiz PKK’de bulması kişiliğini oluşturmada temel faktör olmuştur. Çekdar yoldaşımız, işgalcilerin yaratmak istediği krizli, kimliksiz, kişiliksiz ve varlığını inkar eden işbirlikçi Kürt kimliğine karşı, Önder Apo’nun iğneyle kuyu kazarcasına bin bir emekle yaratmış olduğu ahlaklı, onurlu, kendi olan özgür Kürt kimliği arasında bir tercih yapması gerektiğinin farkına varmıştır. Araştırma ve okumalarına devam eden Çekdar yoldaşımız, gençlik çalışmalarıyla belli bir bilinç kazanmıştır. “Ne Yapmalı, Nasıl Yaşamalı ve Nereden Başlamalı” soruları üzerinde yoğunlaşan Çekdar yoldaşımız, kendinden başlayarak, aktif mücadele etmenin önemini fark eder. Kendi olmakta ısrar eden ve özgürlüğün peşinden olan her Kürt bireyi gibi baskılara ve gözaltılara maruz kalmıştır. Çekdar yoldaşımız, sistem içinde işgalcilerle mücadele etmenin zorluklarını ve silahlı mücadele olmaksızın özgürlüğün elde edilemeyeceğini anlamıştır. Sistemin ve işgalcilerin gençlerimizi sürüklediği her türlü çürümüşlüğe, yozlaşmaya, yarattığı uydu kişilik ve aptallaştırdığı insan tipine karşı insanlığın mayasını oluşturan ahlaki ve politik toplum özelliklerini içinde barındıran özgür ve anlamlı yaşamdaki Kürt kişiliğinden yana tercihini yapmıştır. Çekdar yoldaşımız, sistemin tüm liberal yaşam dayatmalarına karşı, toplumsallığın PKK saflarında, gerillada anlam bulduğu ve yeniden yaratıldığı dağlara yönünü vermiştir. Sistemin bütün kirliliklerinden arınmak ve özgür bir gelecek için üstüne düşen görevleri yerine getirmek amacı ve iddiasıyla 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Medya Savunma Alanları’nda temel eğitimlerini alan Çekdar yoldaşımız, özgürlüğün toplumsallıkla bağını daha iyi anlamış. Toplumun özgürleşmeden bireyin özgür olmasının bir anlamının olmadığını fark etmiştir. İşgalcilerin çaldığı, hiçleştirdiği ve yok saydığı değerlerimizle nasıl kendi uluslarını var ettiklerini kadim, köklü tarih ve kültürümüzle öğrenmiştir. Önder Apo’nun “Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü” paradigmasını anlama ve yaşamsallaştırma çabasında olmuştur. “Kendini Bilmek” sözünden hareketle varlık olarak kendini çözümlemiş ve Önder Apo’nun çizdiği hakikat yolunda emin adımlarla ilerlemiştir. Dürüst, bağlı, emekçi ve fedakâr özellikleriyle Zilan çizgisinde Apocu fedai bir militan duruşu sergilemiştir. Çekdar yoldaşımız bir öncüde olması beklenen, kendinden çok halkını ve davasını düşünen ve o şekilde mütevazice katılan bir pratiğin sahibi olmuştur. Kendini en zor şartlara göre hazırlayan Çekdar yoldaşımız ideolojik, örgütsel ve askeri anlamda kendini geliştirmedeki ısrarıyla, Önderliğimizin bahsettiği büyük bir kurmay komuta adayı olmuştur. Erken şehadeti biz yoldaşlarını derinden üzdüğü gibi anıları ve amaçlarını gerçekleştirmek için büyük bir manevi güç de vermiştir. Kahramanlık Haftasına denk gelen şehadetiyle bu haftada şehit düşen büyük öncü komutanımız Egîd’in ve yüzlerce ölümsüz şehitlerimizin izinde yürüyen Çekdar yoldaşımız, hakikatleşerek adını altın harflerle Kurdistan Özgürlük Hareketimizin tarihine yazmıştır. İşgalcilerin hiçleştirdiği Kürt kişiliğine karşı Önder Apo’nun izinde kahramanlık destanları yazan binlerce şehidimizden olan Çekdar yoldaşımız da kahramanlaşarak “ Berxwedan Jiyan e” geleneğinin bir sürdürücüsü olmuştur.”