Paralel evrenin kanıtları Antarktika’da bulunmuş olabilir!

NASA’nın desteğiyle Antarktika’da yapılan çalışmalar sonucunda, ‘paralel evren’ teorilerini güçlendirecek verilere ulaşıldığı savunuluyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA) araştırma grubunun Antarktika'da yürüttüğü bir çalışmada, daha çok bilimkurgu senaryolarında dile getirilen ‘paralel evrenlerle’ ilgili bulguların bulunduğu iddia ediliyor.

Hawaii Üniversitesi'nden Peter W. Gorham ve ekibince yürütülen çalışma kapsamında, yüksek enerjili kozmik nötrinoları tespit etmek için geliştirilen ANITA dev bir balon yardımıyla buzulların üzerinde uçuruldu.

Radyo dalgaları gibi dış etkenlerden arınmış alandaki verilerin incelenmesi sonucu, Dünya'da meydana gelenlerden milyonlarca kat daha güçlü yüksek enerji parçacıklarına ait izlere ulaşıldığı savunuluyor.

Düşük enerjili nötrinoların Dünya'dan geçebileceğini belirten uzmanlar, yüksek enerjili olanların ise gezegen tarafından durdurulduğuna dikkat çekiyor. Bu kapsamda Antarktika buzullarında yüksek enerjili nötrinolar madde ile etkileşime girdiğinde yayılan radyo dalgalarını tespit eden özel olarak yapılmış bir balon kullanıldı.

Daily Star gazetesine konuşan Peter W. Gorham, bu tip yüksek enerji parçacıklarının uzayın derinliklerinde tespit edilebileceğini belirtilirken, bunun ise paralel evren teorisini güçlendirdiğini savundu. Gorham’a göre, farklı tipteki parçacıkların bu şekilde Dünya'da hareket etmesi ancak zamanda geriye gitmesiyle açıklanabilir.

Bu iddiaya göre, evreni oluşturduğu düşünülen Büyük Patlama (Big Bang) esnasında aynı zamanda zamanın tersine işlediği bir paralel evren de oluştu. Antarktika üzerindeki çalışmada tespit edilen son parçacıkların ise bunun en net kanıtı olabileceği iddiasına yer verildi.