Sıtma ilacı yeni koronavirüsü iyileştirebilir!

Sıtmaya karşı kullanılan ilaçların başında gelen ‘Chloroquine’nin koronavirüs Covid-19 tedavisinde de kullanılabileceği belirtildi.

BioScience Trends dergisinde yayınlanan Çinli uzmanların araştırma sonuçlarına göre, sıtma tedavisinde kullanılan bu ilaç aynı zamanda korona virüsü de iyileştiriyor. Bu sonuç, Çin’de yapılan klinik deneylere dayandırılıyor.

AFP’ye konuşan Marsilya Akdeniz Enfeksiyonla Mücadele Enstitüsü direktörü Didier Raoult, bu sonucun Çin’deki klinik deneylerde ortaya çıktığını söyledi. Chloroquine’nin cam tüpte korona virüsü iyileştirdiğini daha önce bildiklerini kaydeden Raoult, Çin’deki araştırmanın bunu teyit eder nitelikte olduğunu ifade etti.

Didier Raoult’a göre, klinik deneylerle teyit edilen bu sonuçla ‘korona virüsün en ucuza tedavi edilen’ enfeksiyon olabileceğini dile getirdi.

100’Ü AŞKIN HASTA ÜZERİNDE OLUMLU SONUÇ VERDİ

Çin’deki deneyler aralarında virüsün ortaya çıktığı Wuhan ile Pkein ve Şangay’ın da olduğu şehirlerdeki onu aşkın hastanede yapıldı. Çinli uzmanlara göre, 100 kadar hasta üzerinde yapılan deneyler sonucunda bu ilacın bugüne kadar korona virüsün vücutta yayılması durdurma ve etkisini azaltmada kullanılan tedaviden çok daha iyi sonuçlar alındı.

500 MG’LİK İLAÇTAN 10 GÜNLÜK TEDAVİ

Uzmanlar, ilacın koronavirüsün yol açtığı pnömoniye karşı antiviral ve iltihaplanmayı önleyici etkisinin görüldüğünün altını çiziyor.

Bugüne kadar daha ziyade sıtma tedavisinde kullanılan Chloroquine tıp dünyasında ‘ucuz ve tehlikesiz’ bir ilaç olarak biliniyor. Çinli uzmanlar, 10 gün boyunca 500 mg’lık bir tedavinin koronavirüsün tedavisi için yeterli olacağını savunuyor.