Gerilla komutanları: Heftanin’deki başarı yenilenmenin ürünü

HPG komutanlarından Hawar Suruç, yenilenmenin sadece askeri değil, aynı zamanda fikir ve kararlılık düzeyinde de kendisini gösterdiğini belirterek, “Heftanin’deki başarı, değişim ve yenilenmenin ispatıdır” dedi.

HPG ve YJA STAR komutanları, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgalciliğine karşı gerillanın Cenga Heftanin hamlesine ilişkin  Stêrk TV'ye konuştu.

YJA STAR komutanlarından Eylem Roni, Heftanin alanında şiddetli bir savaşın yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Misak-ı Milli sınırları Türk ordusunda bir dert olarak kaldı. Bu savaş geniş bir planın parçasıdır. Uzun bir süredir gündemde yer alıyor ama hayata geçiremiyorlar. Türk ordusu gerilla karşısında ağır darbeler alıyor.”

HPG komutanlarından Hawar Suruç ise gerilladaki yenilenmeye işaret etti: “Gerillanın anlamı yenilenmedir. Gerilla koşullara göre kendisini yeniler ve bu şekilde ayakta kalır. Yenilenme, sadece askeri değil, aynı zamanda fikir, ideoloji ve kararlılık düzeyinde de kendisini gösterdi. Heftanin’deki başarı, bu değişimler sayesindedir ve yenilenmenin ispatıdır.”

YJA STAR’ın diğer bir komutanı olan Laleşin Cudi, Türk devletinin hiçbir sonuç alamayacağını kaydederek, şöyle konuştu: “Türk ordusu karada defalarca kendisini denedi. Önceleri on binlerce askerle operasyon yürütüyordu. En son gerilla karşısında çaresiz kaldıklarını ve başaramadıklarını gördüler. Bu kez teknik ağırlıklı olarak sonuç almak istediler. Bu da sonuç vermedi. Her yıl gerillayı imha etmek için saldırıyorlar ama sonuçlar ortada. Gerilla giderek güçleniyor. Gerilladaki taktik değişimler bize avantaj sağladı. Bizdeki değişim diyalektik bir ölçüdür. Heftanin’de eşsiz bir direniş sergileniyor. Arkadaşlarımız çok etkili eylemler gerçekleştiriyor. Her seferinde farklı bir taktikle eyleme geçtiler. İşgalciliği bir plan ve proje olarak önüne koyan Türk ordusu gerilla karşısında çaresiz ve sürekli darbe alıyor.”