Teknoloji yüzünden bin yıl sonra neye benzeyeceğiz?

Uluslararası telefon operatörü TollFree Forwarding, teknoloji yüzünden gelecek bin yıl içinde insanın neye benzeyeceğinin prototipini yaptı.

Gelecek bin yıl içindeki insan prototipi olarak hayal edilen Mindy ile değişen altı unsura dikkat çekiliyor. 3D ile geliştirilen prototip sadece bir varsayım. Ne kadar gerçek olacağını ise zaman gösterecek.

1- Kambur bir şekil, kavisli bir boyun ve omuzlar

Bu oldukça basit bir şekilde yapılan ve daha az dik durmayı gerektiren aktivitelerle açıklanıyor. Bilgisayar çalışması ve akıllı telefon kullanımı gibi aktiviteler zaten birçok sırt ağrısının sebebi olarak görülüyor. Kendinizi ofiste hayal ederseniz, dik dururken bile gövdenizin sıkıştığı, üst sırtınız ve boynunuzun başınızı desteklemek için çalıştığını anlayabilirsiniz.

Boyun için, başımızı eğerek akıllı telefon kullanımının, organımızı kasılmaya zorladığı ortaya konuluyor. Yıllar sonra, insan bu nedenle, sadece aşağı bakmaya alışkın, aşırı gelişmiş bir boyuna sahip olunabilir.

2-Sağ açılı dirsekler, pençe eller

Bu durum, insanın akıllı telefonunun kullanımı dışında birkaç başka faaliyeti olacağını varsayıyor. Her şeyden önce, çalışma, diğer manuel faaliyetlerin yavaş yavaş teknoloji ve yapay zeka tarafından devralınacağı tahmin ediliyor. Böylece el ve kol daha sonra yalnızca bir telefonu tutmaya göre biçimlenecek.

3-İkinci bir göz kapağı

Araştırmalar, ekranların gözler için çok kötü olduğunu zaten kanıtladı: baş ağrısına, yorgunluğa ve hatta bazen körlüğe neden oluyorlar. FreeForwardTool tarafından bir araya getirilen uzmanlar, insan vücudunun şimdiye kadar zararlı olan bu mavi ışığa yavaş yavaş uyum sağlayacağına inanıyor.

İki hipotez ortaya çıkıyor: ya gözün kendisi güçlenecek ve bu mavi ışığa direnen bir lens geliştirecek ya da ikinci bir göz kapağı gelişecek ve yalnızca bu tür ışıktan koruyacak.

4-Daha kalın bir kafatası

Akıllı telefonların yaydığı dalgalar beynimiz için iyi değil ve vücut onu korumak için çevresinde daha yoğun kemik kütlesi geliştirerek tepki verebilir.

5-Daha küçük bir beyin

Çalışma oldukça teorik kalıyor ve aslında en ufak teknolojik ilerlemenin yarattığı rahatlık ve fayda yoluyla beyin kapasitelerini yok ettiğini varsayıyor. Bugün yüzyıllardır kendimizi beslemek için nasıl toplanıp avlanacağımızı bilmemize, yolumuzu hatırlamamıza ya da otuz civarında telefon numarasını hatırlamamıza gerek yok... Soru şu: bin yıl içinde yemek yapmayı, okumayı, otomobil sürmeyi bilmemiz gerekecek mi?

6-Daha küçük bir boy

Bu, önceki argümanla aynı yönde ele alınıyor: İnsanların hayatta kalması artık büyüklüklerine, güçlerine vb. bağlı olmayacak. Çalışma, teknolojiyi en iyi kullanan ve işletenlerin hayatta kalacağını ve bunun için büyük olmamıza gerek olmadığını varsayıyor.