İkili görüşme sonrası ABD’de ‘Rus ajan yakalandı’ açıklaması

ABD ve Rusya devlet başkanlarının dün Helsinki’deki ikili görüşmesinin yankıları sürerken, aynı gün bir Rus ajanının yakalanması ve Trump’ın buna yönelik sözleri dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin, dün Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 2 saati aşkın bir ikili görüşme gerçekleştirmişlerdi. Oldukça ‘olumlu’ geçtiği savunulan görüşmeye rağmen iki ülke arasındaki sorunların devam ettiği biliniyor.

AYNI GÜN RUS AJANI YAKALANDI

Trump ile Putin görüşmesinin hemen ardından ABD’de Rusya hükümeti adına çalıştığı iddia edilen bir Rus ajanın tutuklandığı duyuruldu.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 29 yaşındaki Rusya vatandaşı kadının Moskova hükümeti adına çalıştığı iddia edildi. Açıklamada, kadının Amerikan siyasi partilerine sızmak amacıyla görevlendirildiği savunuldu.

Ajanlıkla itham edilen kadının Pazar günü yakalandığı ve Çarşamba günü yapılacak mahkemeye kadar tutuklandığı kaydedildi.

TRUMP: İSTİHBARATIMA GÜVENİYORUM

Trump ve Putin’in görüşmesinde gündeme gelmeyen en önemli konuların başında, Rusya’nın 2016 Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıydı. Bu müdahale doğru olsa dahi seçim sonucunda Trump’ın seçilmiş olması nedeniyle Putin’in üzerine bu konuda gitmediği anlaşılıyor.

Ancak Trump’ın dünkü görüşmeden sonra yaptığı bir diğer açıklama dikkat çekti. Her ne kadar 2016 seçimlerine müdahale iddialarını gündeme getirmese de, Trump, ‘istihbarat ajanlarına olan güvenini’ vurguladı.

Trump, “İstihbarat ajanlarıma oldukça güveniyorum” dedi. Açıklamanın Rus bir ajanın ABD’de yakalandığı açıklamasıyla aynı saatlere denk geldiği görüldü.