İran Körfez kıyısı boyunca 'yeraltı füze kentleri' kurmuş!

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri şefi, Körfez kıyısı boyunca “yeraltı füze kentleri” kurduklarını ve bunun İran düşmanları için bir “kabus” olduğunu söyledi.

Haftalık Sobhê Sadik gazetesine konuşan kontr-amiral Ali Rıza Tangsiri, “İran, Fars Körfezi ve Umman Körfezi kıyıları boyunca yeraltı füze kentleri oluşturdu” dedi.

Tangsiri, bu yapıların “İran’ın düşmanları için kabus olduğunu” söyledi.

İran rejimi, hava saldırılarından korumak için silahlarını stok ettiği yeraltı tesisleri için “füze kenti” kavramını kullanıyor.

İranlı askeri yetkili ayrıca detay vermeden İran’ın uzun menzilli yeni füzeler ve gemiler geliştirmekte olduğunu belirtti.

Bu açıklama İran’da son günlerde yaşanan bir dizi patlamadan sonrasına denk geldi. Patlamalardan biri Natanz nükleer santralinde meydana gelmiş ve nükleer santrifüj üretimini etkilemişti.

New York Times’a konuşan Ortadoğu istihbarat servislerinin bir sorumlusu Natanz’daki patlamanın arkasında İsrail’in olduğunu iddia etmişti.

Geçen hafta bir açıklama yapan İran sivil savunma şefi Gulamreza Celali, “İran nükleer tesislerine karşı siber saldırı gerçekleştiren tüm ülkelere karşı misillemede bulunacak” demişti.