İran: Suriye’de kalmaya devam edeceğiz

İran Devrim Muhafızları komutanı Muhammed Ali Caferi, Suriye’de kalmaya devam edeceklerini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Caferi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun tehdidine yanıt olarak, “Tüm devrimci ve askeri danışmanlar ile, islami savaşçıların eğitimi ve Suriye’nin ezilen halkını desteklemek için gerekli ekipmanlar ve silahlar orada kalmaya devam edecek” dedi.

İranlı komutan, isim vermeden İsrail’den gelen tehditler için “gülünç” derken, “Biliniz ki, ateşle oynamaktasınız” diye ekledi.

Caferi, İsrail’e seslenerek “bir gün İran füzelerinin başınızın üzerine gürüldemesinden korkmanız gerekiyor” tehdidinde bulundu. Caferi, buna karşın İran’ın “devrimci sabrı” gereği böyle bir yola başvurmayacağını savundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Salı günü yaptığı açıklamada İran’ı uyararak Suriye’den hızla çekilmemeleri halinde Suriye’deki İran çıkarlarını vurmaya devam edeceklerini söyledi.

Netanyahu, “İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün İran’ın Suriye’de askeri olarak varlık göstermediği yönündeki açıklamasını duydum. İzin verin onlara bir tavsiyede bulunayım: Hızlı bir şekilde gidin, zira enerjik politikamızı sürdüreceğiz ve bunu korkusuz yapacağız” dedi.

İsrail, son yıllarda Suriye’de bir çok kez İran ve Lübnan Hizbullah örgütüne ait hedefleri vurdu.