İran yanlısı gruplardan ABD güçlerine tehdit

Haşdi Şabi içinde yer alan İran yanlısı gruplardan Esayip Ehlul Hak ile Hizbullah Tugayları, ABD’nin Irak’taki güçlerini tehdit etti.

Haşdi Şabi içinde yer alan İran yanlısı olarak bilinen Esayib Ehlul Hak lideri Kays Xezali ve Hizbullah Tugayları (Ketayib Hizbullah) tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Irak’taki güçlerine tehditte bulunuldu.

'ONLARI ÇEKİLMEYE MECBUR EDERİZ!'

Xeys Xezali tarafından yapılan açıklamada, dün Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın çağrısıyla düzenlenen gösteriye değinilerek, Sadr’a teşekkür edildi. Xezali açıklamasında, Sadr’ın çağrısı ile dün yapılan gösterilerle, Iraklıların ABD güçlerinin ülkedeki varlığına tepki gösterdiğini savundu.
Xezali, "ABD güçleri çekilmezse, onları çekilmeye mecbur edeceğiz” şeklinde tehditte bulundu.

HİZBULLAH TUGAYLARI: ABD ÇIKANA KADAR...

Benzer bir açıklama da Hizbullah Tugaylarından geldi. Hizbullah Tugayları, ABD güçlerini Irak ve bölgeden çıkaracaklarını belirterek, tehditte bulunuldu.
Açıklamada dünkü Bağdat gösterisine atıfta bulunularak, "Milyonluk gösteri, Amerikalı aklıselim kişilerin, ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesi için kendi yönetimlerine baskı yapmaları yönünde açık bir mesajdı” ifadesi kullanıldı.
Hizbullah Tugayları’nın açıklamasında, “Amerika Irak, bölge ve Batı Asya’nın tamamından çıkarılana kadar devrim sürecek” denildi.