Şam’da İsrail saldırısı: İki ölü

Suriye’nin başkenti Şam bölgesinde İsrail tarafından düzenlenen saldırıda en az iki kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye devlet televizyonu ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre çarşamba günü İsrail Şam'a saldırı düzenledi.

SOHR "İsrail'in Şam'ın Kefer Susa bölgesindeki bir apartman dairesine düzenlediği hava saldırısında en az iki kişi öldü" dedi. Devlet televizyonu da bu bilançoyu doğruladı.

Devlet televizyonu birkaç füzenin Kefer Susa’nın batı alanına isabet ettiğini belirtti ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Hükümet yanlısı radyo istasyonu Sham FM, saldırının bir İran okulunun yakınındaki bir binaya isabet ettiğini ve can kayıplarına neden olduğunu duyurdu.

İsrail saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin direktörü Rami Abdurrahman olayı "cinayet" olarak nitelendirdi ancak hedefin kim olabileceğini belirtmedi.

İsrail son yıllarda Suriye’de hükümet kontrolündeki bölgelere yüzlerce saldırı düzenledi. 7 Ekim’de başlayan Gazze savaşının ardından bu saldırılar yoğunlaştı. Saldırıların özellikle İran ve Lübnan Hizbullahı’nı hedef alıyor.

Geçtiğimiz ay İsrail'in Şam'ın batısındaki bir başka mahalle olan Mazzeh'e düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları tarafından kullanılan bir bina yerle bir olmuş ve en az 5 İranlı ölmüştü.

Aralık ayında İsrail'in Şam’ın bir mahallesine düzenlediği hava saldırısında, yıllarca Suriye'deki İran Devrim Muhafızlarına danışmanlık yapmış olan İranlı General Razi Musavi öldürülmüştü.