Şam hükümeti Erdoğan’ın mülteci planını reddetti

Şam hükümeti Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 milyon mülteciyi gönderme planını reddederek, “saldırgan oyun” ve “kriminal proje” dedi.

Resmi haber ajansı Sana’ya göre Şam hükümeti Türk devletinin 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü planladıkları yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Şuriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada "Türk Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar, bu rejimin Suriye'ye, birliğine ve halkına karşı saldırgan oyunlarını gözler önüne sermektedir” dedi.

Açıklamada, “Suriye hükümeti bu planları reddediyor ve bu kriminal projelere finansal olarak dahil olan devletlerden Türk rejimine desteğini derhal durdurmasını istiyor” diye ekledi.

“GÜVENLİK ALANLARI” SÖMÜRGELEŞTİRMEDİR

Türk Cumhurbaşkanına göre 2016 yılından ve Türk devletinin işgal operasyonlarından bu yana 500 bin Suriyeli “güvenlik alanları” olarak ifade edilen işgal bölgelerine yerleştirildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Bu bölgelerin oluşturulması, Suriye ile Türkiye arasındaki sınır bölgelerini korumaya değil, sömürgeleştirmeye ve Suriye halkına karşı terör planlarını gerçekleştirmek için bir karakol kurmaya hizmet ediyor" tepkisinde bulundu.