ABD Çavuşoğlu’nun Minbic iddiasını yalanladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çavuşoğlu’nun iddia ettiği gibi Minbic konusunda anlaşma olmadığını duyururken, Suriye’deki ateşkesin Efrin’i de kapsadığını hatırlattı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Ankara ile YPG’nin çekilmesi konusunda anlaştıklarıı iddiasını çürüttü.

Türk hükümetiyle Minbic hakkındaki görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Nauert, anlaşmanın olmadığını dile getirdi. Nauert, “Şu anda Türk hükümetiyle pek çok görüşme yapıyoruz. Geçen hafta burada bir buçuk gün süren toplantılar yapıldı. Ve hal a Türkiye ile bir anlaşmaya varmak için çabalıyoruz” diye konuştu.

ATEŞKES EFRİN’İ DE KAPSIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarının DAİŞ çeteleriyle mücadeleyde ‘dikkati dağıttığı’ yönündeki daha önceki açıklamaları yineledi.

Sözcü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Şubat ayı sonunda kabul edilen ateşkesin Efrin’i de kapsadığını vurgularken, ülkesinin buna ilişkin tavrında herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizdi.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı’nın değişmesinden hemen önce açıklama yapmış ve ABD ile Minbic konusunda anlaştıklarını iddia etmişti.