Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

ABD, saldırıların endişe verici olduğunu tekrar etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Efrin’e yönelik işgal saldırılarına karşı kesin bir tavır almak yerine saldırıların ‘endişe verici’ ve DAİŞ’le mücadelede ‘dikkat dağıtıcı’ olduğu uyarılarını yineledi.

Senato’nun Silahlı Kuvvetler Komisyonu’ndaki 2019 bütçesiyle ilgili oturumda senatörlerin sorularını yanıtlayan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel,

DAİŞ’LE MÜCADELEDE DİKKAT DAĞITICI

Türkiye’nin Efrin’e yönelik işgal harekatının uzun vadeli etkilerinden dolayı ‘endişeli’ olduklarını yineleyen Votel, bunun DAİŞ’e karşı mücadelede dikkat dağıtan unsur olmasından endişe edildiğini söyledi. Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) ABD’nin Efrin’e müdahil olmadığını anladığını savunan Votel, buraya müdahil olma niyetlerinin olmadığını vurguladı.

General Votel, QSD’nin bazı güçlerinin Efrin savunmasına katılmak üzere gittiğinin bilindiğini ve hali hazırda gerçekleştiğini kaydetti.

QSD VE DİĞER GÜÇLER CENEVRE İÇİN PLATFORM OLUŞTURACAK

QSD ve koalisyon güçlerinin DAİŞ’in işgalindeki toprakları yüzde 98 oranında kurtardığını kaydeden general Votel, bu güçlerin DAİŞ’in bitmesi ardından Cenevre’ye odaklanacağını söyledi. Votel, QSD ve diğer güçlerin BM gözetimindeki Cenevre sürecinde bir tür platform oluşturacaklarını belirtti.

Türkiye ve YPG konularında Rusya’nın hem ‘kundakçı’ hem de ‘itfaiye eri’ rolünü oynamaya çalıştığını söyleyen Joseph Votel, bu durumun endişe verici olduğunu dile getirdi. Votel, bir soru üzerine, Suriye rejiminin ‘muhaliflere’ karşı kesin zafer kazandığını söylemenin erken olduğunu ve muhalif güçlerin halen Esad için tehlike olduğunu savundu.