ABD Yemen'de Husilerin füze sistemlerini bombaladı

ABD'nin Orta Doğu'daki askeri komutanlığı Centcom, çarşamba günü ABD'nin Yemen'deki Husilere ait füze sistemlerine dört saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Centcom'dan yapılan açıklamada, "21 Şubat günü Sana saatiyle 00:00 ile 18:45 arasında Centcom kuvvetleri, Kızıldeniz'e fırlatılmak üzere hazırlanmakta olan yedi Husi gemisavar seyir füzesi sistemine ve bir mobil gemisavar balistik füze rampasına karşı dört savunma saldırısı gerçekleştirdi" denildi.

Ayrıca Centcom kuvvetlerinin bir patlayışı dronu düşürdüğü bildirildi.

Centcom füzelerin, rampaların ve insansız hava aracının "Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde tespit edildiğini" ve bölgedeki deniz taşımacılığına "yakın bir tehdit" oluşturduğunu savundu.

Husiler Kasım ayından bu yana Yemen açıklarında İsrail'le bağlantılı olduğunu iddia ettikleri gemilere saldırılar düzenliyor.

Husiler, 7 Ekim’den bu yana devam eden Gazze Şeridi'ndeki savaşta Filistinlilerle dayanışma içinde hareket ettiklerini iddia ediyorlar.

Husilerin saldırılarına karşılık olarak ABD aralık ayında Kızıldeniz'de "Prosperity Guardian" adında çok uluslu bir deniz koruma gücü kurdu ve İngiltere'nin de yardımıyla Yemen'de Husilere karşı saldırılar başlattı.

Husiler o zamandan bu yana saldırılarını ABD ve Birleşik Krallık'a bağlı gemileri de kapsayacak şekilde genişletti. Pazartesi günü Avrupa Birliği, bir yıl için planlanan ve muhtemelen yenilenebilecek olan kendi deniz koruma misyonunu başlattığını duyurdu.