Adalet arayışı devam ediyor: Daphne’i kim öldürdü?

Katledilen Maltalı gazeteci Daphne Caruane Galizia için adalet arayışı devam ediyor.

Galizia’nın katletmesinin üzerinden geçen zamana rağmen gerçek faillerinin hala ortaya çıkarılmamasına tepki gösteren meslektaşları, katliamın arkasındaki bütün güçler açığa çıkarılıncaya adalet arayışlarının devam edeceğinin mesajını yeniliyorlar.

16 Ekim 2017 bombalı saldırı sonucu katledilen Maltalı muhalif araştırmacı ve Panama belgelerini ortaya çıkaran gazetecilerden birisi olan Daphne Caruana Galizia için adalet arayışı devam ediyor. Malta’nın başkenti Valetta’nın en işlek caddesi üzerinde bulunan meydanı araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia anısına donatan meslektaşları ve arkadaşları, katliamın üzerinden geçen zamana rağmen olayın gerçek faillerinin açığa çıkarılmamasına tepki göstererek, adalet arayışlarını sürdürüyor.

Günde binlerce turistin uğrak mekânı olan başkent Valetta meydanını Galizia’nın fotoğrafları, astıkları “Who killed Daphne?” (Daphne’i kim öldürdü?) pankartı ve Galizia’nın gazetecilik yaşamı hakkında bilgilerle donatan meslektaşları ve arkadaşları, katliamın arkasında kimlerin olduğunun açığa çıkarılmasını istiyor.

‘KATLİAMIN ARKASINDA SİYASETÇİLERDE VAR’

Araştırmacı gazeteci Galizia’nın yaptığı haberler ve makalelerle açığa çıkardığı yolsuzluklardan birçok kesimi rahatsız olduğunu ve bu yüzden katledildiğini söyleyen meslektaşları, üzerinden geçen zamana rağmen olayın arkasındaki asıl güçlerin açığa çıkarılmamasının tek nedeninin bu katliamın ucunun Maltalı birçok siyasetçiye kadar dayanmasına bağlıyor.

Yine olayda Malta polisini ve Malta hükümetini de sorumlu tutan Galizia’nın meslektaşları, katledilen gazeteci Galizia’nın yaptığı önemli araştırmalar sonucu elde ettiği önemli verilerle Malta’yı bir mafya devleti olarak nitelendirdiği içinde hedef konulduğunu söyledi.

‘ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK’

Galizia’nın ortaya çıkardığı birçok yolsuzluğun Malta’nın en büyük sorunlarından birisi olduğunu dile getiren Galizia’nın meslektaşları, Malta’da uluslararası birçok kesimi kapsayacak kirli bir çıkar ilişkisinin döndüğünü ifade etti.

Galizia’nın tüm bu yolsuzlukların ve Malta hükümetini de kapsayacak kirli ilişkilerin üzerinde gittiği için katledildiğine dikkat çeken meslektaşları, olayın arkasındaki gerçek faillerin açığa çıkarılması için adalet mücadelelerine devam edeceklerini ve Daphne’i kim öldürdü sorusunu sormaya devam edeceklerini dile getirdiler.

NE OLMUŞTU?

Malta’nın en etkin gazetecilerinden biri olan ve yolsuzluklarla ilgili yazılarıyla tanınan araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia 16 Ekim 2017 tarihinde aracına konulan bombanın infilak etmesi sonucu katledilmişti.

Malta hükümeti ile mafya arasındaki ilişkiler, Malta’daki yolsuzluklar üzerine yazıları dikkat çektiği kadar Panama belgelerini ortaya çıkaran gazeteciler arasında olan Daphne Caruana Galizia’nın katledilmesi büyük bir yankı uyandırmış ve birçok kesim olaydan Malta hükümeti ve Malta polisini sorumlu tutmuştu.