Afganistan’da intihar saldırısı: 6 ölü, 20 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Talibanların, Hazaralara yönelik baskılarını protesto eylemi esnasında düzenlenen intihar saldırısında en az 6 kişi yaşamını yitirdi. 20 kişi de yaralandı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, Talibanların Hazara halkına yönelik baskılarını protesto amacıyla düzenlenen eyleme yönelik bir intihar saldırısı yapıldı. Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Necib Daniş, 6 kişi ölürken 20 kişi de yaralandığını kaydetti.

Saldırı kentin “Yeşil bölge” olarak nitelendirilen semtinde Fransız okulu, Başkanlık Sarayı ve lüks otellerin olduğu bölgeye birkaç yüz metre mesafede gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı’nın başka bir sözcüsü ise saldırının yaya bir intihar saldırganı tarafından gerçekleştirildiğini, kitleyi hedeflediği ancak, şüpheli hareketlerinden dolayı polis tarafından engellenirken, kalabalığa 200 metre mesafede saldırısını yaptığını kaydetti.

Ölen ve yaralananların büyük bir çoğunluğunun güvenlik güçleri üyesi olduğu da belirtiliyor.

AFP’ye konuşan bir polis, çoğunluğunun istihbarat ve polis üyesi 10 ile 15 arasında kurbanın olduğunu belirtti.

Qais Nawabi isimli görgü tanığı ise patlamanın İstiklal Lisesi yakınlarında gerçekleştiğini belirtti. Nawabi, “Çok büyük bir patlamaydı” diye konuştu.

Saldırıyı şimdiye kadar üstlenen olmadı.