Afganistan’da ölü sayısı 1000’e ulaştı

Yetkililer, Afganistan depreminde en az 1000 kişinin öldüğünü söylüyor. Yıkılan yüzlerce evin enkazı altından onlarcasının daha olduğu belirtiliyor.

Yerel yetkililere göre, Çarşamba sabahı doğu Afganistan’da meydana gelen depremde en az 1000 kişi öldü ve 1500 kişi de yaralandı; ölü sayısının daha da artması bekleniyor.

Sağlık ve yardım görevlileri, bilinmeyen sayıda insanın enkaz altında ve uzak bölgelerde mahsur kaldığını ve kurtarma operasyonlarının şiddetli yağışlar, toprak kaymaları ve erişilemeyen yamaçlara kurulmuş birçok köy gibi zorlu koşullar nedeniyle zorlaştığını söyledi.

İçişleri bakanlığı yetkilisi Salahuddin Ayubi, "bazı köyler dağların ücra bölgelerinde olduğundan ve ayrıntıların toplanması biraz zaman alacağından" ölü sayısının artmasının muhtemel olduğunu söyledi.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS), Çarşamba günkü depremin Afganistan'da 2002'den bu yana yaşanan en ölümcül deprem oldu. 6.1 büyüklüğündeki deprem, ülkenin Paktika eyaletini vurdu.

Avrupa sismoloji ajansı EMSC'ye göre, depremin sarsıntıları Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da 119 milyon kişi tarafından 500 km’den fazla hissedildi ancak Pakistan'da acil bir hasar veya can kaybı bildirilmedi.