Alman devlet kurumlarına ‘Rusya kaynaklı’ siber saldırılar

Almanya’da birçok hükümet ve güvenlik kurumunun sistemlerinin Rusya kaynaklı siber saldırıların hedefi olduğu bildiriliyor.

Dpa ajansının bildirdiğine göre, siber saldırganlar en az iki bakanlığın güvenlik bariyerlerini aşmayı başardılar.

APT28 adlı hacker grubunun Dışişleri ve Savunma bakanlıklarının sistemlerine saldırdığı belirtilen haberler, Süddeutsche Zeitung gazetesince de doğrulandı.

Dpa haberine göre, siber saldırılar esnasında zararlı software uygulamaları bakanlıkların sistemine girerken, çok sayıda veri ve belge de hackerler tarafından ele geçirildi. Haberde, saldırıların yaklaşık bir yıl kadar sürdüğü bilgisi verildi.

Alman bilişim uzmanları, siber saldırıları gerçekleştiren APT28 adlı hacker grubunun arkasında Rus hükümet kurumlarının olduğunu iddia ediyor. Bu grubun 2015 yılında Alman Federal Meclisi’ne (Bundestag) yönelik siber saldırılardan da sorumlu olduğu da savunuluyor.

Alman güvenlik birimlerinin geçtiğimiz Aralık ayından bu yana saldırıların boyutlarını çözmek ve hackerlerin ne düzeyde federal hükümet kurumları sistemine sızabildiğini araştırdığı öğrenildi. Saldırılara ilişkin Federal Enformasyon Teknikleri Güvenliği Dairesi (BSI) ile Federal Anayasayı Koruma Örgütü (BfV)’ye bağlı birimler soruşturmayı devam ettirdiği de verilen bilgiler arasında.