Almanya da BM Göç Paktı’nı kabul edecek

ABD ile Avrupa’nın birçok ülkesinin karşı çıktığı BM Göç Paktı’na Alman hükümetinin de onay vereceği bildiriliyor.

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Almanya’da işbaşında olan Hristiyan birlik partileri (CDU-CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) koalisyonu, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan Göç Paktı’na onay verecek.

Koalisyon partilerinin Göç Paktı’na ilişkin hazırlanan bir metin üzerinde uzlaştıkları belirtilen haberde, metnin bu hafta içinde Federal Meclis’te (Bundestag) oylanacağı kaydedildi.

Konuya ilişkin dpa ajansına konuşan CDU Meclis Grubu Sözcüsü Mathias Middelberg, Göç Paktı’nın Almanya’nın ‘çıkarlarına hizmet etmesi gerektiğini’savundu. Middelberg, göçün sınırlandırılmasının hedefleri olduğunu da kaydetti.

10-11 Aralık tarihleri arasında Fas’ta onaylanması beklenen BM Göç Paktı, dünya üzerindeki göçlerin ‘güvenli ve düzenli’ bir şekilde belirli kurallara saygı çerçevesinde ele alınmasını öngörüyor. Göç Paktı’na şimdiye kadar göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen hükümetlerin iş başında olduğu Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avusturya, Çekya, Polonya, Bulgaristan, Macaristan, İsrail ve Estonya karşı çıkacaklarını duyurmuştu.