Almanya’da ırkçı gösteriler: Die Linke’ye saldırıldı

Almanya’da neredeyse her gün yeni bir ırkçı gösteri düzenlenirken, Chemnitz’de ırkçılar tarafından Sol Parti (Die Linke) bürolarına saldırı düzenlendi.

Ağustos ayında bir Almanın Suriye uyruklu bir kişi tarafından öldürülmesini bahane eden aşırı sağcı gruplar tarafından çok sayıda gösteri düzenlendi. İç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Örgütü’nün (BfV) yetersiz tutumu nedeniyle hükümet düzeyinde de ciddi güven kaybına yol açan bu gösterilere her gün bir yenisi ekleniyor.

Dün Chemnitz ve Dortmund şehirlerinde düzenlenen gösterilere binlerce aşırı sağcı  katılırken, milyonlarca seçmeni olan Die Linke’ye de saldırıldı. Chemnitz şehrinde 2 bini aşkın kişinin katıldığı gösteri esnasında Die Linke bürosunun camları kırılırken, büronun bulunduğu binaya yumurta atıldığı öğrenildi.

Saldırıya uğrayan binada Sachsen Eyalet Parlamentosu üyesi çok sayıda parlamenterin bürolarının olduğu da verilen bilgiler arasında.

Freie Presse gazetesine göre, ırkçıların gösterisi sırasında toplamda 15 saldırı meydana gelmişti.

Ağustos ayında Chemnitz’de bir Alman vatandaşının öldürülmesini bahane eden ırkçılar, şimdiye kadar çok sayıda gösteri düzenlendiler. Dünkü gösteriler ise saldırının şüphelilerinden olan ancak hakkında yeterli delil bulunmayan Irak vatandaşı bir mültecinin serbest bırakılmasına karşı düzenlendi.