Avrupa’da ısı rekor düzeye ulaştı

Kuzey Avrupa ülkeleri bugün de sıcaklarla boğuşmaya devam etti.  Avrupa’yı etkileyen sıcak dalgasında bugün ısı rekor düzeye uluştu. Yunanistan ve İsveç’te ise orman yangınları etkili olmaya devam ediyor.

Kuzey Avrupa’da havanın ısınması devam ediyor. İsveç ve Yunanistan’da ise orman yangınları sürüyor.

YUNANİSTAN

Yunanistan’da Pazartesi günü başlayan orman yangınları sürüyor. Şimdiye kadar ölü sayısı 87 olarak belirlenirken, Atik, Atina ve ülkenin kuzeydoğusunda yağmur bekleniyor. Yangından etkilenen Mati bölgesinde ise, kurtarma ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor.

İSVEÇ

İsveç’te ise 2018 yılının en sıcak günü olarak 34,6 derece ile bugün belirlendi. Ülkenin Scanie bölgesinde ise yetkililer insanları uyardı. Ancak bu hafta sonu yağmur bekleniyor. Bu arada hükümet, ülke genelinde mangal ve ateş yakmaya getirdiği yasağı sürdürüyor.

FİNLANDİYA

Finlandiya ise, İsveç’te süren yangınlara müdahale etmesi için 30 itfaiye görevlisini gönderiyor. İtfaiyecilerin yarın sabah saatlerinde ülkeye ulaşması bekleniyor.

BÜYÜK BRİTANYA

Büyük Britanya’da ise günlerden sonra ilk kez yağmur yağmasına rağmen, yetkililer yerlerin çok kuru olduğu ve ateş yakılmaması uyarısında bulunuyor.

Yarına kadar yağış sürecek. Britanya ve Fransa arasında trafiği sağlayan Manş tünelinde ise trafik de sıcaktan kaynaklı soğutma sistemi ile ilgili yaşanan sorunlardan dolayı sınırlandırılmış durumda.

Londra Tren Şirketi ise insanlara yolculuk yapmayın çağrısında bulundu.

FRANSA

Fransa’nın ise 21 departmanında olağanüstü sıcaklardan dolayı turuncu alarm verilmiş turumda. 35-38 derece arasında olan ısının hafta sonu düşmesi bekleniyor.

ALMANYA

Almanya’nın bazı kentlerinde ise 39 dereceye kadar ulaştı. Hamburg kentinde yetkililer geleneksel havai fişek gösterisini iptal etti.

Berlin’in 50 kilometre güneydoğusunda ise ormanda yangın çıktı.

HOLLANDA

Hollanda’da ise Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece ısı 24.4 olarak tarihin en sıcak gecesi olarak belirlendi.

Hollanda’da da orman yangınlarının ciddi oranda artış gösterdiği belirtiliyor. 1-25 Temmuz arasında ülke genelinde 1143 orman yangını çıktı. Geçtiğimiz yıl aynı zaman aralığında ise orman yangını sayısı 187 idi.