Avrupa’da Sibirya soğukları, en az 9 ölü var

Avrupa’da Sibirya soğuklarından dolayı en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Avrupa kıtasında bu Pazartesi soğukları etkili olmaya başladı. Fransa’da biri Paris bölgesinde olmak üzere iki kişi soğuktan öldü. Hava sıcaklıklarının -10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Hissedilen değer -18 olacak. Salı ve Çarşamba günlerinin en soğuk günler olması bekleniyor.

Belçika’da da hava sıcaklıklarının Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece -15’e kadar düşmesi bekleniyor. Brüksel bölgesinde evsizlerin zorla yakalanmaları ve barınma alanlarına konulmaları kararı alındı.

İsviçre’de hava sıcaklıkları bazı bölgelerde -28 dereceye kadar düştü İtalya’da 2012 yılından bu yana Roma’da ilk kez 3-4 santimetre kalınlığında kar yağdı. Ulaşım felç oldu, okullar kapandı.

Almanya’da sıcaklıkların eski -20 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Berlin’deki evsizlerin sayısının 3 bini aşkın olduğu tahmin ediliyor. Barınma yerlerinin bu nedenle dolması bekleniyor.

Avusturya’da hava sıcaklıkları bazı yerlerde -23 dereceye kadar düştü. Danub nehri bazı noktalarda dondu.

Bulgaristan, Hırvatistan, İsveç, Hollanda ve İngiltere’de tedbirler alınırken Polonya’da Cuma gününden beri 4 kişi hayatını kaybetti. Kasım ayından bu yana Polonya’da iklim koşullarından kaynaklı ölümler 48’e yükseldi.

Lituanya’da son üç gün içerisinde üç kişi hayatını kaybetti. Ülkede hava sıcaklıkları hafta sonu -24 dereceye kadar düştü.

Rusya’da yetkililere göre hava sıcaklıkları anormal derecede soğuk. Moskova’da hava sıcaklıkları gün içinde -14, gece saatlerinde -24 dereceye kadar düştü.