Avustralya’da 1 milyon balık ölü bulundu

Avustralya’nın güney doğusundaki nehirlerde bir milyonu aşkın balık ölü bulundu.

Geniş Murray-Darling havzası ölü balıklarla dolu. Seçilmişler veya kıyı sakinleri sosyal ağlarda, bu ekolojik felaket konusunda kamuoyunu uyarmak için çok sayıda görüntü yayınladı.

Yetkililer ölü balık sayısının bir milyonu geçtiğini düşünüyor. Yeni Güney Galler Eyaleti hükümeti bu hafta hava sıcaklıklarının artması ile durumun daha da ağırlaşmasından endişe ediyor.

Kuraklığın yanısıra akarsu seviyesinin düşmesi ve sıcaklığın artışının, balıkları oksijensiz bırakan ve zehir açığa çıkaran bir algın (su yosunu) yayılmasına neden olduğu belirtiliyor.

Eyaletin Su Bakanı Niall Blair, eyaletin batısındaki uzak bölgeler ile Northern Tablelands platosunda daha fazla balık ölümü beklediklerini söyledi.

Yerel düzeyde de olsa bu felaket ulusal çapta etki yarattı. Avusturalya Başbakanı Scott Morrison, “Bu bir ekolojik felakettir” dedi.

Hükümet felaketten kuraklığı sorumlu tutarken, akarsuları etkileyen bazı politikaları da savundu. Yerel halka göre, hükümetin izlediği bazı politikalar suyun kirlenmesine ve su seviyesinin düşmesine neden oluyor.