Avusturya’da on binlerin aşırı sağa karşı gösterisi

Viyana, Innsbruck ve Salzburg'da on binlerce kişi yağmura rağmen aşırı sağcılığa karşı "demokrasiyi savunmak" için sokaklara döküldü. DemKurd temsilçileri de YPG ve YPJ flamaları ile renk kattı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da organizatörlere göre 80 bin kişi aşırı sağcılığa karşı parlamento önünde toplandı. Innsbruck ve Salzburg’da da protesto etkinlikleri düzenlendi.

“Black Voices”, “Future for Fridays”, Kürt Toplumu Konseyi FEYKOM ve İnsani İltica Politikası Platformu tarafından düzenlenen gösteriye aralarında ÖGB, AK ve Caritas'ın da bulunduğu geniş bir sivil toplum örgütü cephesinin yanı sıra, SPÖ ve Yeşiller katıldı. Katılımcılar arasında dini toplulukların yanı sıra sanat ve kültür sektöründen temsilciler de vardı. 

Black Voices Avusturya"dan Mireille Ngosso, Almanya'daki aşırı sağcıların yakın zamanda duyurulan toplantısında tartışılanların sürpriz olmadığını söyledi ve şunları ekledi: “Tarihimizin çok önemli bir noktasındayız. Sağcı politikacılar farklı etnik kökenlere sahip insanlara ve göçmen kökenli insanlara karşı nefreti körüklüyor. Tehlikeli söylemleri toplumumuzun bazı kesimlerini dışlamayı ve bölmeyi amaçlıyor. Ama buna izin vermeyeceğiz! Bu insanlar tarihimizin ayrılmaz bir parçası ve her zaman öyle kalacaklar. Demokrasimize yönelik bu tehdide karşı hep birlikte ayağa kalkmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Özellikle sağcı Siyasetçi Herbert Kickl gibi bu yıkıcı gündemi zorlayan politikacılara odaklanıyoruz. Bu tür kabul edilemez davranışlar nedeniyle federal ve şehir hükümetlerinden net sonuçlar talep ediyoruz. Bu ülkede yaşayan tüm insanlara güçlü bir bağlılık göstermenin zamanı geldi. Çünkü üçte birimizin göç geçmişi var ve bu çeşitliliği temsil etmekten gurur duyuyoruz!”

SPÖ yerel meclis üyesi, "Bazılarımız çantalarımızı çoktan topladık veya hangi ülkeye kaçabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

“Future for Fridays’ sözcüsü Leila Kriechbaum ise, iklim korumasının ancak işleyen bir demokraside uygulanabileceğini belirterek, “İklim değişikliğini inkar eden anti-demokratik hareketlere karşı çıkılmalıdır” vurgusunda bulundu.

DEM-KURD temsilcileri’de YPG ve YPJ flamaları ile mitinge renk kattı.