Belçika’da genel grev hayatı felç etti

Belçika’da üç büyük sendikanın çağrısı üzerine kamu ve özel sektörde ulusal çapta greve gidildi. Hemen hemen tüm sektörleri vuran grev nedeniyle hayat felç oldu.

Belçika’da daha iyi ücret, emeklilik ve sosyal yardımların arttırılması ve kariyer sonrası daha iyi koşullar için başlatılan genel grev nedeniyle, hava ulaşımı durdu, toplu ulaşım büyük oranda aksadı, çok sayıda noktada blokaj eylemleri yapıldı.

İDARİ KURUMLAR, POSTANELER, HASTANELER....

Grev çağrısı sosyalist FGTB, Hristiyan CSC ve liberal CGSLB sendikasının çağrısıyla gerçekleşti.

Grevden kamu idari kurumları, postaneler, okullar, hastaneler, atık toplama merkezleri de etkilendi. Grev, başta Brüksel bölgesi olmak üzere özellikle toplu ulaşımı ağır bir şekilde aksattı.

HAVA ULAŞIMI DURDU

Hava ulaşımı kontrolünden sorumlu şirket Skeyes, Salı günü yaptığı açıklamada hava ulaşımında hiçbir iniş ve kalkışa izin vermeyeceklerini bildirmişti. Sadece hükümete bağlı uçuşlar ve acil durumlara ilişkin uçuşlara izin verildi.

NATO TOPLANTISI DA ETKİLENDİ

Grev ayrıca 29 NATO ülkesinin savunma bakanlarının Çarşamba ve Perşembe günleri öngörülen toplantısını da etkileyecek. Bazı bakanların, toplantının başına yetişemeyeceği belirtiliyor.

Ülke genelinde çok sayıda noktada blokaj eylemleri de var. Bir önceki ulusal çaptaki genel grev Aralık 2014’te gerçekleşmişti.