CIA Kaşıkçı cinayetinde nasıl bir sonuca ulaştı?

Washington Post, CIA’in Cemal Kaşıkçı cinayetinin veliaht prens Muhammed Bin Salman’ın talimatıyla gerçekleştiği sonucuna vardığını iddia etti. Washington yönetimi, henüz nihai bir sonuca ulaşmadıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin sorumlularına ilişkin ABD’nin nihai bir sonuca ulaşmadığını bildirdi.

Bakanlık sözcüsü Heather Nauert, “Amerikan hükümetinin nihai bir sonuca ulaştığı yönündeki son bilgiler doğru değil” dedi. Nauert, “Sayın Kaşıkçı cinayetine ilişkin çok sayıda soru cevapsız kalmaya devam ediyor” diye ekledi.

Washington Post, anonim kaynaklara dayandırdığı haberinde CIA’nın Kaşıkçı cinayeti talimatının Muhammed Bin Salman tarafından verildiği sonucuna vardığını iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump da CIA’in sonuçlarından haberdar olmadığını ancak Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceğini söyledi.

Trump, Salman’ın cinayete dahil olmadığına dair temin edildiğini de sözlerine ekledi.

Kaşıkçı, 2 Ekim günü Türkiye’deki Suudi Konsolosluğu’na girdikten sonra bir daha çıkmadı. Kaşıkçı’nın öldürüldüğü hem Türk rejimi hem de Riyad tarafından doğrulandı. AKP rejimi, bu cinayet üzerinden Riyad’a baskı yaparken, cinayet Suudi Arabistan ittifakları ile karşıtları arasında yeni pazarlıklara konu oldu.