DAİŞ Anbar’da da saldırdı

DAİŞ dün Irak’ın Anbar kentinde Irak ordusuna saldırdı. Saldırıda 7 Irak askeri öldü.

Türk devletinin Efrîn’i işgal etmek için saldırılar başlattıktan sonra Suriye ve Irak’ta yeniden canlanan DAİŞ Musul, Kerkük’ten sonra dünde Irak’ın Anbar kentinde Irak ordusuna saldırdı. Saldırıda 7 Irak askerinin öldüğü belirtildi. 

Saldırıya ilişkin Irak ordusundan Yüzbaşı Ahmed el Duleymi yaptığı açıklamada, DAİŞ çetelerinin, Anbar'ın merkeze bağlı Ramadi'nin Rutbe ilçesinin kırsal alanında ordu güçlerine pusu kurduğunu söyledi.

Saldırı sonucu 7 askerin hayatını kaybettiğini aktaran Duleymi, çıkan çatışmada ise 9 DAİŞ çetesinin de öldürüldüğünü söyledi. 

DAİŞ YENİDEN CANLANIYOR

Türk devletinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgal katliam saldırılarıyla paralel daha önce Dera Zor, Kerkük ve Musul’dan sonra Anbar’da da harekete geçmesi, siyasi çevrelerde DAİŞ’in yeniden canlanmaya başladığı yönünde yorumlara neden oldu. Siyaset uzmanları, Türkiye’nin Efrîn’i işgal etmek için başlattığı saldırılardan ötürü DAİŞ ile en etkili mücadele eden YPG, YPJ ve QSD güçlerinin Efrîn’i savunmak için direnişe geçmelerinden ötürü DAİŞ’in fırsat bularak canlanmaya başladığına dikkat çekiyor.