DAİŞ çeteleri Diyala ve Xaneqin’de saldırdı

DAİŞ çeteleri Irak’ın Diyala eyaletine bağlı Xaneqin ve Celavla’da Haşdi Şabi güçlerine saldırdı. Saldırıda 4 Haşdi Şabi milisi öldü çok sayıda milis de yaralandı.

Son dönemlerde Irak ile Güney Kürdistan arasında tartışmalı bölgeler olarak kabul edilen Kerkük, Xurmatu, Diyala, Xaneqin, Celavla ve Germiyan mıntıkasında DAİŞ hareketliliği gözlenmeye başladı.

DAİŞ son bir hafta içinde adı geçen bir çok bölgede Irak güçleri ile Haşdi Şabi milis güçlerine saldırılar düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Germiyan’ın Kifri ilçesine bağlı Kuleco köyünde Asayiş güçlerine saldırı gerçekleştiren DAİŞ çeteleri, Pazar gecesi de Diyala’ya bağlı Xaneqin ve Celavlada Haşdi Şabi güçlerini hedef aldı.

Xaneqin'in güneyindeki Neftxan bölgesindeki saldırıda 4 Haşdi Şabi mensubu ölürken, çok sayıda Haşdi Şabi elemanı da yaralandı. Aynı saatlerde bir saldırı da Celavla’da düzenledi.

Celavla’nın İslah köyündeki Irak güçlerine yönelik DAİŞ çeteleri tarafından gerçekleştirilen saldırıdan sonra Irak güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında çatışma çıktı. Gece geç saatlere kadar yaşanan çatışmalarda ölü yada yaralının olup olmadığı hakkında bilgi edinilemedi.