DEM Parti’den sahtecilik yapan Türk Savunma Bakanlığı hakkında suç duyurusu

DEM Parti, Îdir, Qers, ve Sêrt’te “Seçmen kütüğünde ve listelerinde sahtecilik” gerekçesiyle Türk Savunma Bakanlığı, Nüfus Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

TÜRK SAVUNMA BAKANLIĞI SEÇMEN SAHTECİLİĞİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Îdir, Qers, ve Sêrt’te kaydırılan 15 bin 249 “kaçak seçmen” hakkında suç duyurusunda bulundu. Söz konusu "kaçak seçmenler" hakkında çıkan "Sandık Harekatı" ve "Teğmenleri taşıma seçmen yaptılar" başlıklı haberlerdeki teğmenlerin rızaları dışında ikametgahlarının Türk Savunma Bakanlığı'nın istemiyle değiştirildiği yönündeki iddialara ilişkin “Seçmen kütüğünde ve listelerinde sahtecilik” yaptıkları gerekçesiyle Savunma Bakanlığı ile yetkilileri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü  ile yetkilileri ve İçişleri Bakanlığı ile yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, tespit edilen 15 bin 249 şüpheli toplu seçmen kaydı hakkında adres adres bilgi verilerek, söz konusu şüpheli seçmenler için ilçe seçim kurullarına gerekli itirazların yapıldığı ancak “bahse konu sayıdaki erkek seçmenlerin tamamının askeri personel olduğu, seçim güvenliğini teminen İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevlendirildiği” gerekçesiyle reddedildiği hatırlatıldı. 

CEZALANDIRMA TALEBİ

Başvuruda, “Re'sen dikkate alınacak sebeplerle, TCK m. 257 Görevi Kötüye Kullanma, TCK m. 204 Resmi Belgede Sahtecilik, 298 Sayılı Kanun 138, 142 vd. maddelerinde sayılan suçlar, Seçmen Kütüğünde ve Listelerinde Sahtecilik, Haksız Oy Temini, Seçim Sonucunu Değiştirme veya Değiştirtme, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu 67. Maddesi ereğince Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunma Suçu ve Savcılıkça resen tespiti gereken suç fiillerini gerçekleştiren şüphelilerin yürütülecek etkin soruşturma neticesinde cezalandırılmaları talebi ile iddianame tanzimini talep ederiz” denildi.