Deutsche Bank’a polis baskını

Frankfurt merkezli Alman bankası Deutsche Bank’a yönelik para aklama soruşturması kapsamında polis tarafından baskın düzenlendi.

Deutsche Bank’a yönelik özellikle "Panama Papers"ın ortaya çıkardığı bilgiler ardından soruşturma başlatıldı. Almanya’nın en büyük bankası, “para aklama amacıyla vergi cennetlerinde şirket kurmak için müşterilerine yardım etmekle” suçlanıyor.

Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre grubun en az iki çalışanı soruşturmanın hedefinde yer alıyor. Deutsche Bank da bir açıklama yaparak, polisin Panama Papers ile bağlantılı olarak bankanın bir çok tesisinde soruşturma yürüttüğünü doğruladı.

Savcılığa göre 170 dolayında yargıç, polis ve vergi servisi memuru, Frankfurt, Eschborn ve Gross-Umstardt’daki banka lokallerinde aramalar başlattı. Aramalar sırasında çok sayıda yazılı ve elektronik belgeye el konulduğu bilgisi verildi.

Soruşturmacılar, Panama Papers’ın Nisan 2016’da yayınladığı bilgilerden önce şüphelilerin “vergi kaçıran offshore şirketler nezdindeki para aklama şüphelerini haber vermediği” suçlamasında bulunuyor. Soruşturmacılara göre, banka ortaya çıkan bilgilerden önce de yeterli kanıta sahipti.

Savcılık, sadece 2016 yılı içerisinde Deutsche Bank’ın Britanya Virjin Adaları’ndaki bir şubesinin 311 milyon euro iş hacmini temsil eden 900’ü aşkın müşteriye baktığını kaydetti.