Dilan İzol, yaşanan vahşeti anlattı: Devlet arkalarında!

Urfa Siverek ilçesinde ailesinin vahşice öldürülmesine tanık olan Dilan İzol, katliamcılar için, "Kolluk kuvvetleri ve devlet, hepsi arkalarında" dedi.

Urfa'nın Siverek ilçesinin Çeltik Mahallesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle ailesi gözleri önünde katledilen Dilan İzol, yaşananların iddia edildiği gibi silahlı kavga değil, planlı bir katliam olduğuna dikkat çekti. Annesi Zozan İzol, babası Hakkı İzol, yengesi Meral İzol ve amcasının oğlu Musa Serhat İzol’u kaybeden Dilan İzol, ailesinin akrabaları olan eski AKP Milletvekilli Zülfikar İzol’un kardeşleri tarafından silahla öldürüldüğünü ve cansız bedenlerinin hunharca sopa ve taşlara darp edildiğini aktardı. 

5 kardeşiyle birlikte öksüz kalan 24 yaşındaki Dilan İzol, yaşananları ilk kez ANF’ye anlattı…
Urfa'nın Siverek ilçesinin Çeltik Mahallesi'nde İzol aşiretine mensup ailelerin arasında çıkan  arazi anlaşmazlığı katliamla sonuçlandı. Katliamda Zozan İzol (41), Hakkı İzol (55), Meral İzol (41) ve üniversite öğrencisi olan oğlu Musa Serhat İzol’un (22) silahlı ateşle öldürülürken, Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol ağır yaralandı. Katliamı gerçekleştirdikten sonra otomobille kaçarken yolda geçenlere çarpan failler, ismi öğrenilmeyen iki üniversiteli öğrencinin yaşamını yitirmesine de sebep oldu. 

‘ÖNCE TARADILAR, SONRA CANSIZ BEDENLERİNE VURDULAR ’ 

Annesi, babası ve akrabaları gözleri önünde katledilen Dilan İzol , adalet istiyor. Olay sırasında kardeşleriyle birlikte evde bulunan ve o anları telefonun kamerasıyla kaydeden İzol, o gün yaşananları şöyle anlattı: 

"Saat sabahın 8.30 civarıydı, traktörle önce amcamın evinin önüne geldiler. İki kişiydiler. Evinin etrafında dolaşıp, bir yandan kamera çekimi yapıyor, diğer bir yandan bağırarak küfür ediyorlardı. ‘5 dakika bekleyin, biz geri geliyoruz, görün size ne yapıyoruz’ diyerek tehditler savurup gittiler. 5 dakika geçmeden aynı traktörle birlikte 4 araba geldi ve evinin yolunu kapattı. O sırada zaten yengem, kuzenlerim, babam ve annem dışarıya çıkmıştı. Sadece laf dalaşı olduğunu düşünerek orada öylece duruyorlardı. Toplam 12 kişiydiler ve arabadan inmeleri ve ateş etmeleri bir oldu. Herkesi tarıyorlardı, öyle rastgele de değil, resmen öldürmek üzere. Annem ve babam başından, yengem kalbi ve sırtından, amcamın oğlunu da taşlarla ve sopalarla kafasını eze eze öldürdüler. Bu yetmiyormuş gibi cansız bedenlerine de taş ve soplarla vurdular. Ben ve kız kardeşlerim o esnada evdeydik ve yaşananları camdan izlemek zorunda kaldık. O anları telefonla kamerasıyla kaydettik.” 

‘TEHDİT EDİLİYORDUK’

Bu katliamı gerçekleştirenlerin aynı zamanda akrabası olan eski AKP Milletvekilli Zülfikar İzol’un kardeşleri ve yeğeni olduğunu aktaran Dilan İzol, ailesinin 17 yıldır süren ve davalık olan arazi kavgasından ötürü vahşice öldürüldüğünü söyledi. Aynı toprak kavgası nedeniyle 2003 yılında amcası Mehmet Ali İzol’un kendi kına gecesinde katledildiğini, ancak olayın üstünün örtüldüğünü söyleyen İzol, şöyle konuştu: 

"AKP Urfa eski Milletvekilli Zülfikar İzol babamın amcasının oğludur. Ve o dönem amcam Mehmet Ali İzol’un öldürülmesi ağabeyi olan babamın üzerine yıkılmak istendi. Bunu fırsat bilen Zülfikar İzol, babama, tarlaların bulunduğu söz konusu arazi için ‘sen tüm tapularını benim üstüme ver suçsuz olduğunuz ortaya çıkınca ben tüm tapularını sana geri vereceğim’ diyerek ikna etti. Babam da tapuları bir müddet sonra kendisine geri vereceğini düşünerek ona inandı. Ancak tapuları geri vermediği gibi kardeşleri Cihan İzol, Bülent İzol, Medeni İzol, Servet İzol, Medeni İzol, Cemal İzol ile birlikte bizim araziyi boşaltmamız için defalarca tehdit etti. Bizim her şeyden vazgeçip, köyden gitmemizi istiyorlardı ama bunu kabul etmedik. Son olarak da bu katliam yaptılar. Zülfikar İzol’un kardeşleri Cemal, Bülent, Cihan ve oğlu Ferman izol ve beraberinde tanımadığımız 8 kişi annemi, babamı, yengemi ve oğlunu öldürdü.” 

‘YARALI HALDE KUZENLERİM TUTUKLANDI’ 

Olay sırasında ağır yaralanan ve mağdur konumunda olan iki kuzenleri Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’un da tutuklandığına dikkat çeken İzol, henüz 15 yaşında olan Yusuf’un bacağından ve kafasından yaralanmasına rağmen ıslahevine konulduğunu belirtti. Dilan İzol, Zülfikar İzol’un kardeşlerinden ise sadece Cihan İzol’un tutuklandığı duyumunu aldıklarını; diğerlerinin tutuklanıp tutuklanmadığını konusunda ise bilgi edinemediklerini söyledi. 

‘OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE KOMUTAN EVİMİZE GELDİ’

Kimsenin kendilerine yardım eli uzatmadığını, cenazeleri kendi elleriyle gömdüklerini anlatan Dilan İzol, jandarmanın olay yerine tam 1 saat sonra intikal ettiğini, çağırdıkları ambulansın ise gelmediğini, yaralıları taşıyarak ve yoldaki araçları durdurarak hastaneye yetiştirdiklerini belirtti.

Bu katliamın daha önce planladığına işaret eden İzol, olaydan bir gün önce Çaylarbaşı Jandarma Karakol Karakolu’ndan evlerine yeni atanan komutanın geldiğine ve çok sayıda soru sorduğuna dikkat çekti. 

Adalet isteyen Dilan İzol, “Kolluk kuvvetleri ve devlet, hepsi arkalarında. Biz bu katliamın üzerinin örtülmesini istemiyoruz. 6 kardeş öksüz kaldık. Hepsinin cezalandırmasını ve sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.