Efrin Direnişi 32’nci günde: CANLI BLOG

Efrin halkının işgalcilere karşı direnişi 32’nci günde devam ediyor. Türk işgal güçleri dün birçok sivil yerleşim alanını bombaladı. Gece saatlerinde Efrin’in farklı bölgelerinde çatışmalar ve bombardıman yaşandı. Gelişmeleri anlık olarak aktarıyoruz.

22:06

Birleşmiş Milletler (BM), Türk devletinin Efrin’deki işgal saldırılarına son verilmesi çağrısı yaptı.

19:42

İşgalci Türk ordusuna ait helikopterler, Efrîn’in Şiyê ilçesi etrafını ve ilçeye bağlı Enqela köyüne bombalıyor.

17:16

Halep’ten Efrin’deki Çağın Direnişi’ne destek olmak için gelen yüzlerce kişi, ziyaret ettikleri Meydankê ilçesinde Türk ordusunun işgalci saldırılarına karşı yürüdü.

 

17:16

Alman federal meclisinde Sol Parti grubu ile bir araya gelen TEV-DEM dış ilişkiler temsilcisi Salih Muslim, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını ve işgal girişimine karşı verilen direnişi anlattı. 

16:48

YPG sözcüsü Nuri Mahmut Suriye ordu güçlerinin bugün Efrin’e geçişine ilişkin, “Bugün Suriye ordu güçleri girer girmez işgalci Türk devletinin bombardımanına maruz kaldı ve 2 Suriye askeri şehit oldu” dedi.

16:48

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Wendland kasabında tarihi bir binaya asılan ‘dayan Efrîn’ pankartına polis tahammül edemedi.

16:40

İşgalci Türk ordusu Suriye ordusuna bağlı güçlere havadan ve karadan saldırdı. Saldırının sonucunda ilk bilgilere göre Suriye ordusuna bağlı 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

 

15:46

Suriye ordusuna bağlı Halk Koruma Birlikleri’nin ilk grubu Efrîn’e geçti.

15:24

QSD, son 24 saat içinde Efrin’de en az 40 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğü ve bir tankın imha edildiği, 2 BMB aracın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

15:14

Rusya Türkiye'ye Şam'ın yolunu gösterdi

Suriye rejiminin Türk işgal saldırılarına karşı Efrîn’e güç göndermeye başladığı bir sırada Rusya’dan yeni bir açıklama geldi.

https://anfturkce.net/dunya/rusya-tuerkiye-ye-Sam-in-yolunu-goesterdi-103574

14:52

İşgalci Türk ordusu Efrin’deki Çağın Direnişi karşısında verdiği ağır kayıpları gizlemek için Antep, Kilis ve Hatay’daki hastaneleri sivillere yasakladı.

14:52

Suriye ordusuna bağlı Halk Koruma birlikleri Efrin’e giriş yapıyor.

14:40

Antep, Kilis ve Hatay’da hastanelere sivillere kapatıldı

İşgalci Türk ordusu Efrin’deki Çağın Direnişi karşısında verdiği ağır kayıpları gizlemek için Antep, Kilis ve Hatay’daki hastaneleri sivillere yasakladı.

 

14:39

QSD hayatını kaybeden 9 savaşçının kimliklerini açıkladı

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Türk işgal saldırıları sırasında hayatını kaybeden 9 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

 

12:50

Halep ve Efrin halkı Şera’ya yolunda

Meydanke’de buluşan Efrin ve Halepliler Şera ilçesine doğru yola çıktı.

11:36

Efrin’de bir barbarlık örneği daha: Engelli yurttaş katledildi

İşgalci Türk ordusu Mabeta’da engelli bir yurttaşı katletti.

 

11:35

Dedesi Franco, torunu Erdoğan faşizmine karşı direnişte

 Katalan devrimci Rok Brossa, direnişe destek vermek için Efrîn yolunda. Brossa, "Devrimi sahiplenmek istiyorsanız, bugün burada olmalısınız" çağrısını da yapıyor.

 

10:28

Halepliler direniş alanlarına akın ediyor

Dün Halep’ten Efrin’e giden yüzlerce kişi, bugün direniş cephelerine akın etmeye başladı.

 

10:18

EFRİN'DEKİ DİRENİŞ CEPHELERİNDEN SON DURUM;

İşgalci Türk odusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) arasında Bilbilê, Şera, Raco ve Şiye ilçelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Aynı bölgeler işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları ile obüs ve havanlarla da bombalanıyor.

Efrin direniş cephesinden bugün sabah saatlerinde yaşanan gelişmeler şöyle:

Bilbilê ilçesi, işgalci Türk devletine ait savaş uçakları ilçe genelini rast gele bombaladı. Yine işgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları arasında Uka Qestelê, Çulaqa Xidriya Şerqîya den Baxçe köyüne kadar şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Şera ilçesi: İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ artığı çeteler ile QSD savaşçılara arasında bugün sabah saat 05:00’den buyana İkidamê köyü Şimşek Tepesi, Arabê Wêranê ve Dêrswanê bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgeler işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Çatışmalarda en az 20 işgalcinin öldürüldüğü ve 1 tankın imha edildiği öğrenildi.

Raco ilçesi: İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının saldırısı ile top ve obüs bombardımanı devam ediyor.

Şîyê ilçesi: Hêkçê köyü saat 05:00 sularında işgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide devşirmesi çeteler tarafından bombalandı. Aynı bölgede çatışmalar devam ediyor.

 

10:11

İşgalci Türk güçlerinin saldırılarını yoğunlaştırdığı Efrin’in Şera ilçesinde bir tank imha edildi. 20 asker ve çete öldürüldü.

 

Edinilen bilgilere göre, Efrin’in Şera ilçesine bağlı Dêrsiwanê köyünde YPG/YPJ savaşçıları ile Türk işgal güçleri arasında yaşanan çatışmada bir tank imha edildi.

Çatışmalarda 2 BMG’nin de darbelendiği öğrenildi, 20 asker ve çetenin öldürüldü.

Çatışmalar devam ediyor.

09:07

 

09:07

https://anfturkce.net/guncel/alevilerin-siginagi-mabet-ten-mabeta-ya-103550

09:07

 

09:06

 

09:06