Endonezya'da bilanço ağırlaştı: Ölü sayısı 400'e yaklaştı

Endonezya’nın dört büyük adasından biri olan Silawesi’yi vuran deprem ve tsunami yüzlerce kişinin öldüğü bildirildi.

Cuma günü meydana gelen deprem ve ardından yaşanan tsunamide felaketleri yönetim ajansı sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre 400’e yakın kişi öldü.

Sözcü Sutopo Purwo Nugroho, “384 kişi öldü” dedi. Yaralı sayısının 540’a yükseldiğini belirten Nugroho, kurtarma çalışmaları için gönüllüler ve özel aygıtlara ihtiyaç olduğu çağrısında bulundu.

Silawesi adasındaki 350 bin nüfuslu Palu kentine ilişkin yerel medyada yer alan görüntüler, deprem ve tsunaminin şiddetine işaret ediyor. Ağır bir yıkıntının yaşandığı kentte hastanelerin kapasiteleri yaralıları tedavi edecek kapasitenin altında bulunuyor. Çok sayıda yaralı dışarıda tedavi ediliyor.

Deprem özellikle Palu kenti ve yakındaki Donggala bölgesini vurdu. Palu’da binalar, oteller ve hastaneler yıkıldı. Deprem ardından gelen tsunamide Palu kentini 1.5 metreye varan dalgalar vurdu.

Yetkililer halen onlarca ve belki de yüzlerce kişinin yıkıntılar altında olduğunu belirtiyor. Bu nedenle bilançonun daha da artmasından endişe ediliyor.

Cuma günü Amerikan Jeoloji Enstitüsü USGS, Sulawesi adasında iki deprem meydana geldiğini bildirmişti. Depremlerden birinin şiddeti 7.5 olarak ölçülmüştü.

Sulawesi adası, Temmuz ve Ağustos ayında 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir dizi depremin yaşandığı Lambok turistik adasının bir kaç yüz kilometre kuzey doğusunda bulunuyor.