Florence kasırgası: 4 ölü

Florence kasırgası, Cuma günü ABD kıyılarını vurmaya başladı. Şiddetli rüzgarlar ve yağmurlarla gelen kasırgada şimdiye kadar biri kadın ve biri bebek olmak üzere en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Florence kasırgası Kuzey Karolina’daki Wrightsville Beach yakınında karaya vurdu. Rüzgarın şiddeti saatte 150 kilometreye kadar çıktı. Cuma günü öğleden sonra kasırganın yoğunluğu azalarak tropikal bir fırtına düzeyine düştü. Ancak genişliği ve karadaki yavaş ilerleyişi nedeniyle yetkililer endişeli.

Kasırga nedeniyle dört kişi hayatını kaybetti. Bunlardan biri kadın ve biri bebek. Her ikisi evlerinin üzerine bir ağacın düşmesi sonucu can verdiler. Yetkililer, suların yükselmesinden dolayı mahsur kalan onlarca kişiyi kurtarmak için harekete geçti.

Yaklaşık 1.7 milyon kişiye, kıyıdan uzak durarak tedbir almaları çağrısı yapıldı. Ancak çok sayıda kişinin bu talimata uymadığı bildiriliyor. Federal Acil Yönetim Kurumu sorumlusu Jeff Byard, sular altında kalan bazı alanların, ilk yardım ekipleri için de çok tehlikeli olduğu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump da önümüzdeki hafta başında veya ortasında, kasırganın vurduğu bölgeleri ziyaret edecek.

Fırtınanın kara içlerine ilerledikten sonra Pazar günü kuzeye doğru, daha düşük bir yoğunlukla ilerlemesi bekleniyor.