Fransa merkez sağından Macron’a Efrîn tepkisi

Fransa’da merkez sağ parti Cumhuriyetçiler’in (LR) Senato Grup Başkanı Bruno Retailleau, Efrîn’de etnik temizlik yapıldığını belirterek Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u sert eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a bir mektup yazan LR Senato Grup Başkanı Retailleau, “Fransa Kürtleri her zaman savunurken, Macron sağır bir sessizlik içerisinde Kürtlere sırt döndü” dedi.

“Bu Fransız tutumundan 180 derecelik bir viraj almaktır” diyen Grup Başkanı, eski Cumhurbaşkanı’nı kast ederek “François Hollanda daha cesurdu” dedi.

Retailleau, “Fransa, Suriye’yi işgal ederek uluslararası kuralları ve üyesi olduğu NATO taahhütlerini ihlal eden Erdoğan’ı kınamaya cesaret etmiyor” diye ekledi.

İNSANİ, SİYASİ VE DİPLOMATİK HATADIR

Grup Başkanı, şunları ifade etti: “Kürtlere sırt dönmek insani bir hatadır, zira etnik bir temizlikle karşı karşıyayız. Siyasi bir hatadır çünkü DAİŞ’ten hiçbir farkı olmayan grupların Suriye’ye yerleşmesine izin veriyoruz. Bu aynı zamanda diplomatik bir hatadır çünkü, bize en fazla ihtiyaçları olduğu sırada ittifaklarımızı siliyoruz ve onlara sırt dönüyoruz.”

ERDOĞAN’IN AMACI KÜRTLERİ GÖÇERTMEK

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın amaçlarına da dikkat çeken Retailleau, “tamamen özümsenmiş bu hedef, Kürt nüfusunu göçertmek için sınır bölgelerinin tümünü fethetmektir” dedi.