Fransa radikal islamla bağlantılı 7 yapıyı daha feshedecek

Fransa İçişleri Bakanlığı, radikal İslamcı ve nefret söylemleri yaydığı belirtilen yedi dernek veya ibadet yerini daha feshedeceklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yıl sonuna kadar “yedi yeni yapının” (dernek veya ibadet yeri), nefret ve radikal İslamcılık söylemleri yaydıkları gerekçesiyle feshedileceğini duyurdu.

Geçen çarşamba günü de Bakanlar Kurulu, “nefret, şiddet ve ayrımcılığa” çağıran “Irkçılık ve İslamofobiye Karşı Koordinasyon”un feshedilmesini onaylamıştı.

Basın toplantısı yapan Darmanin, “radikal İslamcı pratiği” nedeniyle Sarthe valiliği tarafından Allones camisinin kapatılmasını da kutladı. Darmanin bu cami yöneticilerinin nefret söyleminde bulunduğu, silahlı cihadı, terörist saldırıları meşru gördüğü ve şeriatın tesisini savunduğunu, bununla birlikte Fransa, batılılar, Hristiyanlar veya Yahudilere karşı nefret duygusu geliştirdiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Fransa’da bulunan 2500 İslam inancı ibadet yerlerinden 92’sinin “ayrılıkçılık şüphesiyle kontrol edildiğini” ve bu 92 yerden 21’inin kapatıldığını açıkladı.