Fransız gazeteci Giesbert: Erdoğan bir kasap

Fransa’da Europe 1 radyo kanalı, medyanın geldiği duruma ilişkin yayınladığı bir haberde Türk medyasının Efrîn sessizliğine dikkat çekti. Radyoya konuk olan editör Franz-Olivier Giesbert, Erdoğan için “Kasap Erdoğan” dedi.

Europe 1 radyosuna konuşan Le Point dergisi editörü Franz-Oliver Giesbert, geçen haftaki bir yazısında “Dünyanın en aptal medyaları” başlığı altında kitle gazeteciliğine dikkat çekmişti.

YUMUŞAK TİRANLIK DÖNEMİNE GİRDİK

Radyoya konuk olan Le Point editörü, genel anlamda medyanın artık sadece “iyi not dağıtan” bir gazeteciliğe dönüştüğünü ifade eden Giesbert, Fransız medyasına işaret ederken “Basının güvenirliğinin en düşük düzeyde olması, çok kolay bir şekilde şamar oğlanı yapılan haber kanalları ya da hiçlikle itham edilen siyasi sınıfın hatası değil. Fransız medyasını kemiren, mecburi devamlılık, sürü olgusu, en ufak düzen bozukluğundaki ürkek ret, dibek tokmağı kadar ince bir tek düşünceden kaynaklanıyor.”

Giesbert, “Bir tür yumuşak tiranlık dönemine girdik. Herkes aynı şeyi söylüyor, herkesin hedefi aynı” diye kaydetti.

ERDOĞAN ESAD KADAR KASAP

Türkiye’deki medyanın durumuna da dikkat çeken Giesbert, “Erdoğan da Başar El Esad kadar kasaptır” dedi. Gisebert şunları kaydetti: “Medya sadece Doğu Guta’dan bahsediyor, bunda haklıdırlar çünkü Esad gerçekte İslamcı olan isyancılara karşı ihlallerde bulunuyor. Bundan kimse bahsetmiyor ama bir realitedir. Ve aynı zamanda Suriye’de Türk ordusunun aralıksız olarak Efrîn’de Kürtleri bombalamasından hiç mi hiç bahsedilmiyor.”