G7 öncesi çatışmalar: Onlarca gözaltı ve yaralı

G7 Zirvesi’nin başlayacağı Fransa’da globalleşme karşıtlarının gösterilerinde çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, yaralıların da olduğu bildiriliyor.

Pyrénées-Atlantiques iline bağlı sahil kasabası Biarritz’te bugün başlayacak G7 Zirvesi öncesinde birçok protesto gösterisi düzenlendi. Gösterilere polisin saldırısında çatışmalar yaşanırken, onlarca kişi gözaltına alındı.

Pyrénées-Atlantiques Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, dün gece saat 22.00 itibariyle 17 gösterici gözaltına alındı. Biarritz yakınlarında İspanya sınırındaki Urrugne kasabasında toplanan zirve karşıtlarına müdahalede en az 4 polisin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Valilik, bölgeden geçen A63 otoyoluna ulaşmaya çalışan 100 ile 200 arasındaki göstericiyle polis arasında çatışma çıktığını kaydetti. Açıklamada, polisin müdahalesine göstericilerin saldırıyla karşılık verdiği ve polisin göz yaşartıcı bombayla cevap verdiği de savunuldu.

Bugün başlayacak ve büyük oranda Rusya’nın geri dönüp dönmeyeceği üzerinden gündemde olan G7 Zirvesi için 13 bin polis ve jandarma mensubu görevlendirildi.