Gazze Şeridi’nde ölü sayısı 27 bin 365’e çıktı

Hamas Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 27 bin 365’e çıktığını açıkladı.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail topraklarında düzenlediği benzeri görülmemiş saldırının ardından başlayan savaşta, bilanço her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

Hamas Sağlık Bakanlığı’nın savaşın 121’inci gününde açıkladığı yeni bilançoya göre İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 27 bin 365’e yükseldi.

Son 24 saat içinde 127 kişinin öldüğünü belirten Bakanlık, 7 Ekim'den bu yana toplam 66 bin 630 kişinin yaralandığını açıkladı.

LÜBNAN CEPHESİ

Lübnan cephesinde de çatışmalar ve bombardımanlar sürüyor. Hizbullah, bir savaşçılarını daha kaybettiklerini açıkladı ancak yer ve tarih belirtmedi.

Bu ölümle birlikte 162'si Lübnan'da olmak üzere Lübnan ve Suriye cephelerinde Hizbullah kayıplarının sayısı 178'e yükseldi.

İsrail ordusu cumartesi günü yaptığı açıklamada ekim ayında bu yana Lübnan’da Hizbullah ile bağlantılı 3400’ü aşkın hedefi vurduklarını belirtmişti.